Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Biciklima dovesti Zadrane na Vir

Autor: Ante Vidović

30.09.2012. 22:00
Biciklima dovesti Zadrane na Vir

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nama Viranima, koji smo praktično svaki dan u Zadru, začuđujuće je da devedeset i pet posto Zadrana nisu bili u Viru. Ovom biciklijadom i drugim događanjima želimo to promijeniti, kaže virski načelnik Kristijan Kapović


Više od sto i trideset biciklista sudjelovalo je na šestoj biciklijadi Zadar – Vir koja je održana u subotu u organizaciji Općine Vir, Turističke zajednice Vir i Vir Turizma. Najstariji biciklist je bio šezdesetpetogodišnji Mišo Volarević, a najmlađi šestogodišnji Roko Zubčić. Među sudionicima je i bio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.
– Na prvoj biciklijadi bilo je trinaest sudionika, a danas ih sudjeluje deset puta više. Svrha biciklijade jest promocija zdravog življenja i sporta. Ujedno na ovaj način želimo turistički promovirati Vir i povezati ga sa Zadrom. Nama Viranima, koji smo praktično svaki dan u Zadru, začuđujuće je da devedeset i pet posto Zadrana nisu bili u Viru. Ovom biciklijadom i drugim događanjima želimo to promijeniti, približiti Zadrane Viru, da im pokažemo da Vir nije ono što se kroz medije pričalo proteklih par desetljeća, kaže Kapović.