Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Marinci i talibani sukobili se na – Maslenici!

Autor: Ante Vidović

30.09.2012. 22:00
Marinci i talibani sukobili se na – Maslenici!


Vojnici “zaraćenih” strana bili su zapravo članovi airsoft Udruge Tovari koji su jučer imali trening


Američki marinci krenuli su u oslobađanje veleposlanika prijateljske zemlje koji je zatočen u ratom razrušenom objektu. Teško opremljeni vojnici po neopisivoj vrućini probijali su se kroz zahtjevan teren i približavali se razrušenom cilju gdje se iza svakog otvora nalazila prijetnja za njihov život. Ovaj scenariji odvijao se jučer, ali ne u nekoj zemlji na Bliskom istoku već u bivšem motelu Plitvice na Masleničkom mostu. Marinci i talibani nisu bili stvarni već članovi airsoft Udruge Tovari koji su jučer imali trening.
– Ljudi koji nas gledaju sa strane doživljavaju nas kao dječake koji se igraju rata. Ovdje se radi o vojnim simulacijama, hobiju kao i svakom drugom, kaže tajnik Udruge Mario Križanović.
U Udruzi danas primaju nove članove. Oni moraju biti punoljetne osobe koje nisu kažnjavane, posjedovati zaštitnu opremu te da prethodno nije izbačen iz bivšeg kluba. Od regruta se očekuje: fairplay, redovni dolasci na treninge, poštovanje zapovjednog lanca i suigrača, timski rad, izvršavanje klubskih obveza, ozbiljnost, odgovornost, aktivnost, zainteresiranost i želja za napretkom udruge.