Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mladen Bajić falsificira zapisnike kojima me tereti

Autor: Hina (H)

30.09.2012. 22:00
Mladen Bajić falsificira zapisnike kojima me tereti

Foto: PIXELL



Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader prozvao je jučer na HTV-u glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da falsificira zapisnike kojima ga tereti u nizu antikorupcijskih postupaka.
– Tvrdim da Bajić falsificira zapisnike, a on neka me tuži za klevetu. To je istina o radu i metodama državnog odvjetništva, kazao je Sanader gostujući u emisiji “Nedjeljom u dva”.
Bajić dobio nalog
Ponavljajući da je nedužan u svih sedam slučajeva u kojima je optužen ili osumnjičen, Sanader je ocijenio da su svi postupci protiv njega pokrenuti jer je Bajić dobio politički nalog da ga se makne.
Svoje je teze potkrijepio i tvrdnjom da u izvješću o radu državnog odvjetništva navedeno da tzv. uskočki predmeti u čak 97 posto slučajeva završavaju osuđujućom presudom. “To nije bilo ni u Sovjetskom savezu u vrijeme Staljina niti u Titovoj Jugoslaviji”, ustvrdio je Sanader, ističući da je pravosuđe kvalitetnije funkcioniralo u vrijeme kada je on bio na čelu vlade.
Ustvrdio je i da je zbog njegova progona Bajić učestalo komunicirao s novinarima i urednicima dnevnih listova u kojima je plasirao razne informacije o bivšem premijeru i njegovoj imovini.
Poltroni i ulizice
Na pitanje zbog čega je iznenadno otišao s premijerske dužnosti, Sanader je ponovio da nije želio pristati na teritorijalne ustupke Sloveniji, odnosno arbitražu koju je kasnije prihvatila njegova nasljednica Jadranka Kosor. Ustvrdio je i da je pogreška bila što je otišao s premijerske dužnosti, jer se u tom slučaju ne bi potpisao sporazum “Kosor – Pahor” zbog kojega bi Hrvatska mogla izgubiti dio mora. No, u tom slučaju ne bi tako brzo niti ušli u EU, smatra bivši premijer.
Na pitanje zbog čega se na vlasti okruživao “poltronima i ulizicama”, Sanader je kazao da je morao raditi s ljudima koje je imao na raspolaganju, no odbacio je tvrdnje da su svi članovi predsjedništva šutke podupirali njegove ideje i stavove. Kazao je i da nikada nije ponižavao Vladimira Šeksa kojega je postavio za predsjednika Sabora te da je upitno treba li Andriji Hebrangu vjerovati danas kada tvrdi da je Sanader kleptoman ili ranije kada mu je pisao hvalospjeve.