Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pokazali smo da imamo kvalitetu

Autor: Šime Ćurko

30.09.2012. 22:00
Pokazali smo da imamo kvalitetu

Foto: Zvonko KUCELIN



Josip Bajlo, predsjednik Zadra, igru momčadi sa Stanova protiv Zagreba opisao je “izvrsnom tijekom svih 90 minuta”. Na konferenciji za novinare, ipak je prvi riječ dobio Luka Bonačić, trener Zagreba, za kojega je Bajlo rekao da je “vrsni stručnjak”.
– Očekivali smo mnogo više od ove utakmice, a doživjeli smo uvjerljiv poraz. Nekako smo se držali do primljenog gola i isključenja našeg igrača. Zadar je nakon toga preuzeo sve u svoje ruke i zasluženo pobijedio. Ništa od onoga što smo dogovorili nismo pokazali na terenu – podvukao je Bonačić i čestitao Zadru na pobjedi.
Emotivan nastup imao je Ferdo Milin koji je prvi put nakon utakmice stao pred mikrofone kao prvi trener.
– Govorio bih tri sata od uzbuđenja – rekao je Milin, ali je, razumljivo, svoj komentar utakmice ipak značajno smanjio. Trajalo je ne više od pola minute.
– Na prvom treningu, kada sam preuzeo momčad rekao sam da mi je čast voditi ove igrače makar to trajalo dva dana. Tada sam i rekao da samo rad donosi radost i da će se upornost i rad vratiti na utakmici. Mogu se složiti s tvrdnjom da su naš prvi pogodak i isključenje Zagrebova igrača usmjerili utakmicu. Čestitam igračima jer su ispunili sve ono o čemu smo govorili proteklih nekoliko dana kada smo dosta razgovarali. Protiv Zagreba su svi oni pokazali i da imaju kvalitetu – zaključio je Milin.


Treneri i(li) predstavnici kluba


U zapisniku utakmice ni Ferdo Milin niti Zvonimir Jurić nisu bili upisani kao treneri već kao predstavnici kluba. Službeno, trener Zadra protiv Zagreba bio je Tomislav Rogić, upisan kao pomoćni trener i jedini na klupi s valjanom trenerskom licencijom.
– Zahvaljujem se Upravi kluba koja mi je dala priliku koja se ne dobiva tako često da u mojim godinama i s mojom školom vodim prvoligašku momčad – rekao je Milin (1977.) nakon utakmice.
Tako su, kao i kada je Zebić prije šest godina sjeo na klupu, ponovno problem licencije. Zebića je dugo “pokrivao” Jakov Pinčić, a sada je ta dužnost pripala Rogića.