Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Šimurina: Volim igrati pred ispunjenim tribinama

30.09.2013. 22:00
Šimurina: Volim igrati pred ispunjenim tribinama


Trener nas je uputio da stojimo jako blizu njihovim napadačima i budemo agresivni od prve do zadnje minute što je upalilo – kazao je Šimurina


Iako je dvoboj s Dinamom završio miroljubivim remijem zadovoljstvo u svlačionici nogometaša Zadra bilo je kao da je ostvarena visoka pobjeda. Razumljivo, s obzirom na to da je s druge strane terena stajala momčad koja vrijedi 30 milijuna i ima ambicije svake sezone igrati u Ligi prvaka. Mali Zadar, ipak nije se uplašio giganta iz Maksimira te je muški i s jasnom vizijom odradio 90 minuta. Za tako nešto trebalo je odigrati savršeno u obrani, što je momčad Ferde Milina odradila besprijekorno te nije ni čudo što se za igrača utakmice teško bilo odlučiti između trojice igrača zadnje linije Zadra. Mato Neretljak s iskustvom je prednjačio, kapetan Jure Jerbić bio je stabilan te uvijek spreman raščistiti svaku opasnu situaciju pred Matkovićem, no ipak nekako se najviše svidio mladi Ivan Šimurina koji je svojom požrtvovnošću izluđivao Fernandesa te pobrao veliki pljesak na kraju od domaćeg gledateljstva. Izvedba za čistu desetku.
– Imali smo svi u momčadi, a pogotovo mi u obrani jako puno posla na ovoj utakmici. Dinamo ima izrazito kvalitetnu momčad, no definitivno im je napad najjači dio. Izlazili su dosta visoko na nas te je bilo jako teško izdržavati njihov pritisak koji su stvarali prema našem golu. Trener nas je uputio da stojimo jako blizu njihovim napadačima i budemo agresivni od prve do zadnje minute što je upalilo. Uspjeli smo očuvati svoju mrežu netaknutom te s ovim bodom možemo biti itekako zadovoljni – prvi su dojmovi Šimurine nakon utakmice u kojoj su nakon dugo vremena imali onu pravu podršku svojih navijača. Pljesak na kraju dvoboja s Dinamom bio je pokazatelj da ste unatoč remiju bez golova zadovoljili i one najkritičnije.
– Volim igrati kad su ispunjene tribine i kad imamo naše ljude iza svojih leđa zato bih im ovom prilikom zahvalio za podršku koju su nam podarili protiv Dinama. Takva atmosfera je poticajna i htio bih da je tako na svakoj našoj domaćoj utakmici.
Slijedi gostovanje u Osijeku koje je apostrofirano kao jako bitno u smislu borbe za ostanak u ligi. Idete na noge direktnom konkurentu i momčadi koju ste jedinu ove sezone uspjeli pobijediti na svojim Stanovima.
– U Gradski vrt idemo s velikim samopouzdanjem. Veliki poticaj su nam prethodni rezultati kao što su pobjeda u Puli i u Kupu protiv Segeste, a protiv Hajduka i Dinama smo odigrali jako dobre utakmice u kojima smo primili tek jedan gol. Sve to je potvrda da smo na pravom putu i da imamo jasnu viziju što želimo. Osječani s druge strane proživljavaju teške trenutke te im je pritisak sve teži za izdržati. Moramo se u toj utakmici postaviti čvrsto, agresivno i s jasnim ciljem. Ako budemo u stanju to primijeniti na terenu onda se ne trebamo bojati da ćemo se i iz Osijeka vratiti neporaženi. Bodovi iz te utakmice su nam od višestruke važnosti. Vjerujem da ćemo učiniti sve da nastavimo ovaj pozitivan niz – zaključio je Šimurina.