Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tjedan u kazalištu

31.10.2011. 23:00
Tjedan u kazalištu


Nakon odlične posjećenosti prvog koncerta u koncertnoj sezoni 2011./12. HNK Zadar te jučerašnjeg besplatnog poklona Zadranima, koncerta iz Ciklusa Bersa “Bivši učenici, budući kolege”, i u studenom se nastavlja bogat program Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Ovoga tjedna na rasporedu je jedan koncert, ali u prodaju od ovog tjedna idu i karte za predstavu koju jedva čekamo vidjeti.


Zbor Didone u Zadru
Sinoćnji besplatni koncert iz Ciklusa Bersa “Bivši učenici, budući kolege” oduševio je mnoge ljubitelje dobre glazbe, a pokloni kazališne kuće građanima Zadra nastavljaju se i ovoga tjedna. Naime, u subotu 5. studenog, s početkom u 20 sati u HNK-u Zadar, nastupit će talijanski Zbor Didone. Koncert je izvan pretplate, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje zborskog pjevanja.
Zbor Didone iz Milana djeluje od 1987. godine, a njeguje široku lepezu repertoara, od renesansne do suvremene klasične glazbe. Također obrađuju popularne pjesme talijanskih i brazilskih autora te tradicijsku glazbu Afrike i Južne Amerike. U Zadru će ih voditi njihov dugogodišnji dirigent i osnivač Martinho Luthero, a nastupit će upravo s popularnim glazbenim brojevima prilagođenima za zborsko višeglasje.
Karte za “Spektakluk” od srijede
Početkom idućeg tjedna, u ponedjeljak 7. studenog s početkom u 20 sati, na rasporedu je novi hit Kazališta Kerempuh predstava “Spektakluk”. Nakon 300 izvedbi predstave “Magic Act Show”, autorski dvojac René Bitorajac i Tarik Filipović pojačani Zoranom Lazićem dolaze nas nasmijati do suza novim glazbeno-scenskim spektaklom. Ulaznice za ovu predstavu u prodaji su od srijede, 2. studenog, na blagajni HNK Zadar po cijeni od 70 kuna. Radno vrijeme blagajne je pon.-pet. od 11 do 13 te 18 do 20 sati i subotom od 11 do 13 sati. Predstava je uključena u dramsku pretplatu.
Noć kazališta u zadarskom kazalištu
Na kraju jedna odlična vijest za ljubitelje kazališta. 19. studenog Zadar će, zajedno s drugim hrvatskim gradovima, sudjelovati u manifestaciji Noć Kazališta. Ulaz je slobodan, a na rasporedu u HNK-u Zadar su predstava i koncert. U produkciji HNK Zadar, s početkom u 20 sati, igrat će “Velike diktatorice”, a točno u ponoć održat će se koncert “Hommage to BP & Ray Charles” u izvedbi Primoža Grašiča, Uroša Perića i Black coffee banda.