Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Alavanja: Nisam htio ubiti čovjeka

30.11.2010. 23:00
Alavanja: Nisam htio ubiti čovjeka


Jurica Alavanja i Siniša Njegovan fizički su nasrnuli na Tonćija Petkovića 27. ožujka ove godine ispred Maya puba. Njegovan mu je zadao više udaraca šakama i slomio mu nos pa ga se tereti zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a Alavanju, koji mu je zadao jednu ubodnu ranu nožem i tri rezne, zbog pokušaja ubojstva
Časni suče ne osjećam se krivim jer nisam htio ubiti čovjeka – rekao je jučer 29-godišnji Jurica Alavanja nakon čitanja optužnice koju je protiv njega zbog pokušaja ubojstva Tonćija Petkovića podiglo Županijsko državno odvjetništvo. Jednako se izjasnio i Siniša Njegovan (20) kojeg se u istom postupku pred Sudskim vijećem, kojim predsjeda sudac Marijan Bitanga, tereti zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda.
Prema navodima optužnice Alavanja i Njegovan fizički su nasrnuli na Petkovića 27. ožujka ove godine ispred noćnog kluba Maya pub i to s namjerom da ga usmrte. Sve je započelo nakon što je Petković s djevojkom imena Olja rano ujutro, oko 4 sata, izišao iz kluba te u prolazu pored zidića uz stubište na kojemu je sjedio Alavanja i pljunuo na tlo ispred njih mu rekao “što pljuješ ovdje seljačino”. Nakon što su se njih dvojica porječkala u svađu se umiješao Njegovan udarivši Petkovića stisnutom šakom u nos. Od siline udarca Petković je zadobio frakturu nosne kosti bez pomaka, nakon čega se u obračun umiješao i Alavanja pa su ga obojica nastavili udarati šakama po glavi i tijelu.
Potom je, kako stoji u optužnici, s ciljem da usmrti Petkovića, Alavanja izvukao nož i Petkoviću zadao jednu ubodnu ranu u predjelu stomaka s prodorom u trbušnu šupljinu i još tri rezne rane u predjelu leđa. Ozljede su okvalificirane kao teške i po život opasne, a zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj pomoći i operativnom zahvatu kojemu je podvrgnut, izbjegnute su teže posljedice po njegovo zdravlje, a i život. Od daljnjih napada i težeg ranjavanja Petkovića su spasila trojica policajaca koji su slučajno naišli. U pretresu Alavanjina stana policajci su pronašli čak tri džepna nožića dužine oštrica od peti i pol, sedam i pol i osam centimetara, a kako Alavanja nije identificirao nož kojim je Petkoviću zadao četiri rane, tužiteljstvo je zatražilo vještačenje kako bi se sa sigurnošću moglo reći kojim nožem je te noći Alavanja nasrnuo na Petkovića.
Na jučerašnjem prvom ročištu nakon čitanja optužnice kojom se Juricu Alavanju tereti zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju, a Sinišu Njegovana zbog nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju rasprava je odgođena te ponovno zakazana za 21. siječnja kada će biti saslušano nekoliko očevidaca incidenta te pribavljene socijalne anamneze i nalazi psihijatrijskog vještačenja za obojicu optuženika.