Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tko je brao masline, a tko ulje ponio kući?

30.11.2010. 23:00
Tko je brao masline, a tko ulje ponio kući?


Iako je najavljivana koalicija HDZ-HSLS, dvojica vijećnika HSLS-a su predali prazne, odnosno listiće koji ne vrijede. Razlog je inzistiranje HDZ-a da predsjedničku funkciju zadrži dosadašnji predsjednik Dubravko Barešić
Vijećnik SDP-a Damir Berković izabran je za novog predsjednika vijeća Mjesnog odbora Maslina u Zadru. Berković je na tajnom glasovanju dobio tri glasa koalicije SDP-HNS-DSU, dok su dvojica vijećnika HDZ-a glasovala za svog dosadašnjeg predsjednika Dubravka Barešića.
Iako je najavljivana koalicija HDZ-HSLS, dvojica vijećnika HSLS-a su predali prazne, odnosno listiće koji ne vrijede. Razlog je inzistiranje HDZ-a da predsjedničku funkciju zadrži dosadašnji predsjednik Dubravko Barešić. Zanimljivo je da su Barešić i Željko Predovan školski kolege, ali u pregovorima, prema vlastitim riječima, Barešić nije sudjelovao jer se već nekoliko mjeseci oporavlja od posljedica prometne nezgode.
Nesuđeni predsjednik MO Maslina Mate Zorica kaže da mu je prekjučer ujutro jednostavno telefonski priopćeno iz HDZ-a da se odustaje od koalicije i dogovora koji je bio sklopljen te da HDZ inzistira na svom predsjedniku. Mate Zorica, pak, je poručio kako je razočaran što su pregovori propali, ali da nije mogao pristati da Barešić i dalje ostane predsjednik Mjesnog odbora jer su i HDZ i HSLS osvojili jednak broj (2) vijećničkih mandata. Zorica tvrdi da su ga na izborima podržali i glasači HDZ-a, tako da je i dalje otvoren za pregovore. Mate Zorica posebno naglašava da nije istina da je skloniji desnoj ili lijevoj opciji, nego da nastupa s pozicije centra.
Željko Predovan je izjavio da su ga njegovi članovi izvijestili kako se u „Maslini” nisu uspjeli dogovoriti s ljudima iz HDZ-a.
Prema mom tumačenju, predsjednika MO bira većina glasova nazočnih na konstituirajućoj sjednici. Dakle, većina iznosi 4 glasa, a kandidat koaliciji SDP-HNS-DSU je izabran s 3 glasa. Da stvar bude jasnija, dao sam našoj pravnoj službi da ispita cijelu stvar. Po nama, nužni su novi izbori na kojima će pobijediti HSLS i tako razriješiti ovu dilemu, rekao je Željko Predovan.
Ako ne dođe do izbora najvjerojatnije će na idućim sjednicama Vijeća MO Maslina njegova dva člana, zajedno s HDZ-ovcima, biti u mogućnosti blokirati rad mjesnog odbora i u konačnici, ako se drugačije ne realiziraju dogovori na „Maslini”, i preuzeti vlast. Tko je tu brao masline, a tko ulje ponio kući, znat će se vrlo brzo.