Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dr. Leonardo Marušić na Europskoj rektorskoj konferenciji

30.11.2011. 23:00
Dr. Leonardo Marušić na Europskoj rektorskoj konferenciji


Prva sjednica Rektorskog zbora, pod predsjedanjem zadarskog rektora dr. sc. Ante Uglešića, održana je jučer na Sveučilištu u Zadru. Rektorski zbor se sastaje kada se prikupi dovoljno točaka dnevnog reda, a jučer ih je bilo ukupno osam. Među ostalim donesena je odluka o nužnim uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u nastavna zvanja.
– Rektorski zbor očekuje da će se na idućoj sjednici Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje raspraviti i prihvatiti prijedlog Rektorskog zbora. Ne dođe li do toga, na jednoj od sjednica Rektorskog zbora pokušat će se ujednačiti i približiti kriteriji visokih učilišta i škola, jer u sadašnjem sustavu nisu isti, a radi se o nužnim uvjetima, kazao je Uglešić.
Rektorski zbor iznio je mišljenje u postupku reakreditacije visokih učilišta, vezano za „pismo očekivanja”. Donesena je i akreditacijska preporuka za ekonomske fakultete koji su prošli vrednovanje. Kada je riječ o koeficijentima lektora i viših lektora zatraženo je da se uredba o koeficijentima treba nadopuniti.
– Ne samo za lektore i više lektore, već i za sve za koje postoje prijedlozi, da se raspravi i da prijedlog Vladi, kazao je Uglešić.
Rektorski zbor donio je odluku da će resorni prorektor Sveučilišta, koje trenutačno predsjeda rektorskim zborom, biti predstavnik na Europskoj rektorskoj konferenciji. U ovom slučaju to će biti dr. sc. Leonardo Marušić, koji će od 1. siječnja biti prorektor za međuinstitucionalnu suradnju.