Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paravinja “propjevao” o mjestu gdje se riješio Antonijina tijela?

30.11.2011. 23:00
Paravinja “propjevao” o mjestu gdje se riješio Antonijina tijela?


Neslužbene informacije upućuju na zaključak da je Paravinja pred policijom ipak “propjevao”. Navodno je riječ o detaljima koje je u najnovijoj verziji priče, opisujući mjesto gdje se riješio Antonijina tijela spomenuo, a koji se zbog cjevovoda i vode povezuju s područjem u neposrednoj blizini njegove kuće u Bilišanima


Pet i pol mjeseci otkad je nestala 17-godišnja Drnišanka Antonija Bilić, potraga za njezinim tijelom vraćena je ponovno u Bilišane pokraj Obrovca, mjesto u kojem je ljetos boravio vozač šlepera i optuženik za njezino ubojstvo, Dragan Paravinja.
U novoj potrazi koja je započela u srijedu oko 8 sati, to je područje pretraživalo 30-ak policajca Interventne jedinice PU šibensko-kninske uz pomoć 11 pripadnika gorske službe spašavanja opremljenih sa šest čamaca i potražnim psom. Policajci su pretraživali kopneno područje krenuvši od zaseoka Paravinje, gdje se nalazi i optuženikova kuća, pa nadalje uz tok rijeke Zrmanje preko obližnjeg deponija.
Paravinja “naveo” potragu u Bilišane
Pretražena je površina od oko 2,5 kilometara uključujući i područje kojim je prošao magistralni plinovod za Dalmaciju, a koji je u vrijeme nestanka mlade Drnišanke bio u fazi kopanja kanala za polaganje cijevi i zatrpavanja.
Iako se iz policijskih krugova jučer službeno moglo čuti samo da je riječ o ciljanoj pretrazi u sklopu potrage koja nikad nije ni prekinuta, one neslužbene međutim, upućuju na zaključak da je Paravinja ipak “propjevao”. Navodno je riječ o nekim detaljima koje je u najnovijoj verziji priče, opisujući mjesto gdje se riješio Antonijina tijela, Paravinja ispričao policiji. Neslužbeno doznajemo da su ključni za vraćanje potrage u neposrednu blizinu Paravinjine kuće u Bilišanima bili detalji o krajoliku koji sadržavaju cjevovode i vodu.
– Pripadnici gorske službe pretražili su 5,5 kilometara riječnog toka Zrmanje od jezera Muškovci prema Obrovcu, kazao je pročelnik Komisije za potrage HGSS-a Alen Zorić ne željevši ulaziti u razloge ponovne potrage na tom području. No, potvrdio je izjavu Zdravka Sedlara, načelnika krim odjela PU šibensko-kninske koji je kazao da se potraga na tom mjestu ponavlja zbog znatno niže razine vode, što pogoduje boljoj vidljivosti i na dubokim mjestima.
– Neposredan povod za ponovno pretraživanje ovog terena su klimatske okolnosti jer je sada vodostaj znatno niži nego ljetos kada smo proveli dvije pretrage i zato jer je opalo lišće pa se puno bolje vide tragovi na terenu, pojasnio je Sedlar podsjetivši da je prije svega 15-ak dana pretraživano nekoliko mikrolokacija kod Muća, Karlovca i Ogulina, a sve s ciljem i zadatkom da se ništa ne prepustiti slučaju. Dodao je i kako se sve što se u pretrazi terena pronađe, a što bi se moglo dovesti u vezu s nestankom maloljetne Drnišanke, šalje na analizu. Do sada, međutim, nisu imali sreće, a bez uspjeha je prošla i jučerašnja pretraga.
– Nažalost, ništa nismo pronašli, rekao je Zorić dodavši da ne zna hoće li se potraga na istom terenu nastaviti i danas, jer   HGSS na teren izlazi na poziv policije.
Najopsežnija hrvatska potraga ikad
– Cijelo se područje pretražuje po nalogu Šibensko-kninske policijske uprave koja koordinira potragu. Stoga, upravo o njima ovisi kada i na kojem području će se potraga nastaviti. To je sve što zasad možemo kazati – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, a isto je ponovila i Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.
U potrazi za 17-godišnjom Antonijom Bilić kojoj se, nakon što je 7. lipnja ujutro na mostu preko Čikole      u Drnišu stopirala i ušla u Paravinjin kamion izgubio svaki trag, osim jučer, područje oko Bilišana pretraživano je u još dva navrata – odmah po njezinu nestanku, a potom krajem lipnja, kada je policija osim kuće koju je Paravinja koristio od povratka iz Srbije, pregledala i obližnje akumulacijsko jezero. Do sada najveća i najintenzivnija potraga u Hrvatskoj, uz sav taj angažman međutim, ostaje bez rezultata, a Dragan Paravinja, 22. prosinca mogao bi napustiti šibenski zatvor i zamijeniti ga onim u susjednoj BiH na sljedeće četiri i pol godine.