Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vijeće FFZG bi oduzelo titule Oštariću

30.11.2011. 23:00
Vijeće FFZG bi oduzelo titule Oštariću


Oštarić je u međuvremenu Odlukom Vijeća Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru isključen iz nastave i ispita, ali je i dalje zaposlenik Sveučilišta u Zadru i na popisu je nastavnika Odjela za sociologiju


Nakon što je prije tri godine izražena sumnja da je Željko Oštarić, asistent na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, prepisao svoj magistarski rad, pokrenut je postupak utvrđivanja istog. Oštarić je u međuvremenu Odlukom Vijeća Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru isključen iz nastave i ispita, ali je i dalje zaposlenik Sveučilišta u Zadru i na popisu je nastavnika Odjela za sociologiju. Jedina odluka koja je u međuvremenu donesena je mišljenje Vijeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kako bi se Oštariću trebale oduzeti titule magistra i doktora znanosti.
Naime, budući da je Željko Oštarić magistrirao i doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu isključivo mu to sveučilište i može oduzeti navedene titule. Konkretnije, jedino Senat, odnosno rektor sa svojim potpisom ima pravo nekom oduzeti stečeno zvanje. Zadarsko sveučilište u cijeloj priči naime, ima isključivo ulogu poslodavca, jer je Željko Oštarić zaposlenik Sveučilišta u Zadru. Rektor Uglešić kazao nam je da je Oštarićev status nepromijenjen.
– Ono što u ovom trenutku znamo jest da je Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijelo mišljenje. Dakle, ne radi se ni o kakvoj odluci, pa čak niti o prijedlogu. Dok god je takva situacija, on je naš zaposlenik, kazao nam je kratko Uglešić.
Na potezu je Sveučilište u Zagrebu i njihov Senat koji mogu reagirati sukladno prijedlogu Vijeća. Ono je zasad, dakle, izrazilo samo mišljenje koje nije ni najmanje obvezujuće.