Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hodak Vukićima savjetovao da ostanu u kući

Autor: Suzana Bandić

30.11.2012. 23:00
Hodak Vukićima  savjetovao da ostanu u kući

Foto: Marin GOSPIĆ



– Mi drugog doma nemamo i ovdje ostajemo. Smatramo da smo prevareni i sad čekamo da naš odvjetnik Zvonimir Hodak nešto učini vezano uz brojne propuste koje je u dokumentaciji o dražbi i provedbi deložacije pronašao, kaže Tina Vukić-Karađole


Iako je dogovoreni rok za iseljenje između obitelji Vukić s Blažom Sotlarom, vlasnikom Boškarija gradnje, tvrtke na čiji je račun prije četiri godine na dražbi kupljena njihova obiteljska kuća u Arbanasima, istekao prije dva dana, ova deveteročlana zadarska obitelj i dalje je u svom dvjesto godina starom domu. Do kada, ne znaju ni oni sami, a jednako tako ni kuda ako se dogodi da moraju izići iz kuće.
– Mi drugog doma nemamo i ovdje ostajemo. Smatramo da smo prevareni i sad čekamo da naš odvjetnik Zvonimir Hodak nešto učini vezano uz brojne propuste koje je u dokumentaciji o dražbi i provedbi deložacije pronašao. Mi smo samo obični ljudi i nitko ne stoji iza nas, a očito je da ovdje situacija nije čista. Moj otac je bio 92. po redu na listi poreznih dužnika i cijelo vrijeme se pitamo što je s ostalima. Zašto su baš našu kuću prodali ako se zna da se ne prodaje kuća koja je jedina nekretnina koju obitelj posjeduje – već umorna i iscrpljena od pravnih bitaka s vjetrenjačama rekla je Tina Vukić-Karađole.
Tina je pojasnila kako po novoj situaciji, koju su otkrili uz pomoć zagrebačkog odvjetnika, kupac kuće Blaž Sotlar više nema pravo ući u kuću jer nije njezin vlasnik, dok bi nova vlasnica Urška Kos trebala podnijeti novi zahtjev za deložaciju, jer je ona nova vlasnica kuće od 26. ožujka ove godine, a nakon štop joj je Sotlar tu kuću prodao za iznos od 300 tisuća kuna. Paradoks u životnoj priči obitelji Vukić jest u činjenici da je Sotlar, pa čak i nakon što je prodao kuću Urški Kos, od njih tražio 90 tisuća eura kako bi otkupili kuću i ostali u njoj. No to, kaže Tina Vukić Karađole, nikoga uopće ne zanima.
– Novi vlasnik od nas traži više nego duplo veći iznos za otkup kuće koju mu je Općinski sud prodao za svega 40 tisuće eura. Porezna uprava koja je pokrenula ovrhu od tog se novca nije naplatila niti za jednu lipu tako da ni nakon svega ovoga što se odigralo i kroz što je moja obitelj prošla, nama nije jasno koja je svrha i kome u korist osim Sotlaru sve ovo ide – pita Tina Vukić Karađole, majka četvero malodobne djece koja još uvijek stanuje u stanu izgrađenom u potkrovlju kuće. No, ni ona nije mirna. Čeka ju sudski proces u kojemu treba dokazati pravo vlasništva nad tim stanom, a kad vidi kako joj je otac prošao, kaže kako jedino može moliti Boga i nadati se da će sve ipak završiti dobro.