Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kutija: Plakati su izraz zahvalnosti

Autor: Velimir Brkić

30.11.2012. 23:00
Kutija: Plakati su izraz zahvalnosti

Foto: Velimir BRKIĆ



Benkovac je osvanuo s čak pet džambo plakata s dobrodošlicom generalu Anti Gotovini: “Dobrodošao generale – Grad Benkovac”. Hrvatski general je još na svečanoj sjednici Gradskog vijeća za Dan grada i nebeskog zaštitnika Sv. Ante u lipnju 2003. godine, proglašen počasnim građaninom Grada Benkovca.
– General Gotovina je zbog svojih iznimnih zasluga za uspostavu i očuvanje samostalne Republike Hrvatske uvijek za Benkovčane bio i ostao hrvatskim junakom Domovinskog rata. Oslobađajuća presuda u Den Haagu koja nas je učinila ponosnim, svojevrsna je prekretnica za budućnost. Skinuta je ljaga s Oluje i Domovinskog rata, kaže Branko Kutija, benkovački gradonačelnik.
Dodaje kako general Gotovina ima iznimne zasluge i logično je da Benkovac na taj način izrazi potporu heroju Domovinskog rata.
– Smatram da su džambo plakati dobrodošlice prikladni i da ističu zahvalnost generalu Gotovini od grada Benkovca koji je svoju slavu stekao u obrani hrvatske grude, zaključuje Kutija.
Osim u Benkovcu general Ante Gotovina je proglašen počasnim građaninom Zadra, Biograda na Moru i Zemunika te Solina, Omiša, Zagvozda, Splita, Stare Gradiške.