Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nekić: Grad i Ministarstvo znali su za problem i bez Akcije mladih

Autor: Suzana Bandić

30.11.2012. 23:00
Nekić: Grad i Ministarstvo znali su za problem i bez Akcije mladih

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Centar Mocire od daljnje devastacije odnedavno čuva zaštitar. Akcija mladih koja je nedavno, kako bi ukazala na devastaciju, sazvala konferenciju za medije mišljenja je da je to velikim dijelom njihova zasluga


Centar za djecu s posebnim potrebama kod Sportskog centra Mocire čija je unutrašnjost prije dovršetka radova znatno devastirana dobio je zaštitara koji će svaki dan od 15 pa do 7 sati čuvati objekt od daljnjeg uništavanja. Javnost su jučer o tome izvijestili iz Mjesnog odbora Brodarica, odnosno Akcija mladih koja je prije deset dana sazvala konferenciju za medije upravo radi ukazivanja na stanje u tom objektu u izgradnji. Predsjednik Akcije mladih Ante Rubeša tada je kao krivca za nastalo stanje prozvao Grad Zadar, a angažiranje zaštitara upravo od strane Grada nakon novinske konferencije smatra prihvaćanjem odgovornosti.
– To vidimo kao zajednički uspjeh Akcije mladih i vas predstavnika medija, a u jednu ruku i prihvaćanje odgovornosti gradske uprave za nastalo stanje – kazao je Rubeša sa zamolbom da se o novonastaloj situaciji izvijesti javnost. Rubešina izjava, međutim, ražestila je pročelnika za školstvu Grada Zadra Josu Nekića koji je kazao kako u cijeloj ovoj priči nema baš ni trunkice zasluge mjesnog odbora Brodarica, pa tako ni Ante Rubeše i Akcije mladih.
– Sve što se događalo vezano uz gradnju Centra Mocire splet je niza nesretnih okolnosti. Najprije je nastao problem kad su otkriveni zuneli, pa je potom trebalo pristupiti preprojektiranje, a onda je i tvrtka izvođač radova Alkom propala. Grad Zadar i Ministarstvo obrazovanja nisu sjedili skrštenih ruku već su sve vrijeme pokušavali iznaći neko rješenje i izlaz iz ove situacije. Kad su stečeni uvjeti za raskid ugovora s ivestitorom, a ujedno i vlasnikom gradilišta, Ministarstvo je raskinulo ugovor, Grad je automatizmom postao vlasnik tog gradilišta i u dogovoru s Ministarstvom postavljen je zaštitar – kazao je Nekić, dodavši kako će se sada krenuti obračun troškova izvedenih radova i onaj za još potrebne radove kako bi se objekt završio i stavio u funkciju. Prije toga, istaknuo je Nekić, krenut će se i u proces javne nabave.
– Dakle, nitko ni u Gradu, a ni u Ministarstvu nije niti gluh niti slijep, a niti malouman da mu treba doći jedan Ante Rubeša i ukazati na problem. Smatram kako je to samo jeftino prikupljanje predizbornh poena s njegove strane – zaključio je Nekić.