Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Raštančani zbijaju redove i kreću u obnovu tribina

Autor: Velimir Brkić

30.11.2012. 23:00
Raštančani zbijaju redove i kreću u obnovu tribina

Foto: Velimir BRKIĆ



Cijeli trud i veliki financijski troškovi nestali su u sekundi, kao gumicom izbrisani – kaže Mićo Birkić


Nakon što su orkanski udari juga u noći sa srijede na četvrtak na nogometnom igralištu “Tihomir Mitrović” odnijeli nadsrešnicu sa željeznom konstrukcijom, potporni zid i cijeli red tribina sa stolicama u dužini od preko 80 metara žitelji Raštana još su u šoku. Upitani sportski djelatnici i nogometaši svih generacija NK Raštane jednostavno još ne mogu doći k sebi, a riječ je o šteti od preko milijun kuna. Sreća u nesreći da nije bilo žrtava, katastrofa se dogodila noću.
– Uvjeren sam da će žitelji Raštana i okolnih mjesta usprkos recesiji i krizi koja traje, još jednom pronaći snage i pomoći klubu koji je godinama perjanica amaterskog nogometa u Dalmaciji i šire. Naravno uz pomoć lokalne samouprave, sportskih udruženja i dobronamjernih ljudi, donatora – ulijeva nadu Robert Zorić, tajnik NK Raštane.
Tribina s nadstrešnicom izgradila se prije pet i više godina kako bi se ispunili natjecateljski uvjeti igranja u Trećoj HNL. Uz dragovoljni rad i potrebni materijal sveukupno je uloženo, procjenjuje se, oko milijun kuna. Igralište Tihomira Mitrovića, ne igralište Ivana Mitrovića, kako je jučer tehničkom pogreškom objavljeno u našem listu, nakom uređenja travnjaka, tribina, klupskih prostorija i popratnih sadržaja postalo je ponosom Raštana i cijelih Ravnih kotara.
– Cijeli trud i veliki financijski troškovi nestali su u sekundi, kao gumicom izbrisani. Organiziramo se kako bismo krenuli u akciju čišćenja te potom u adaptaciju tribina i postavljanja nove nadstrešnice, najavljuje Mićo Birkić – dugogodišnji tajnik kluba.
Birkić pritom naglašava kako je ponosno ime igrališta nazvano po hrvatskom vitezu Tihomiru Mitroviću, junaku Domovinskog rata, što je i dodatni pokretač akcije obnove tribina.
– Naravno da ovako veliku invensticiju ne možemo sami izgurati već uz pomoć općine i nogometnih udruženja Zadarske županije, Hrvatskog nogometnog saveza, Olimpijskog odbora i donatora – zaključio je Birkić.