Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Šest desetljeća uspomena

Autor: Velimir Brkić

30.11.2012. 23:00
Šest desetljeća uspomena

Foto: Velimir BRKIĆ



Generacija šezdesetogodišnjaka bila je brojna, bilo nas je oko 60, nažalost, prerano nas je napustilo šestero. Ovog puta, druženju se odazvalo nas 18. Prije deset godina bilo nas je znatno više, govore organizatorice Duška Raspović-Martinelli i Svetka Vezilj, rođena Martinović


Generacija rođenih 1952. godine iz Sukošana i Debeljaka proslavila je šest desetljeća života. Bilo je to zajedničko druženje, blagovanje i pjesma, sjećanje na događaje iz djetinjstva, lijepe ili tužne.
– Generacija šezdesetogodišnjaka bila je brojna, bilo nas je oko 60, nažalost, prerano nas je napustilo šestero. Ovog puta, uglavnom iz opravdanog razloga, druženju se odazvalo nas 18. Prije deset godina kad smo proslavljali pola stoljeća života bilo nas je znatno više, govore organizatorice Duška Raspović-Martinelli i Svetka Vezilj, rođena Martinović.
– Godine brzo idu, lete, kazao je Petar Jerak Pere.
Nakon toliko godina sresti stare prijatelje doživljaj je pun lijepih emocija.
Iako nisu svi mogli doći nazočni su doživjeli svu radost susreta i podijelili tu večer i noć u konobi. Bilo je toliko radosti da će ih držati do novoga susreta.
– U naše vrijeme bilo je drugačije i teže. I dečki su se nekako drugačije frajerisali, najveći dokaz muškosti je bio pretrčati jednu ledinu s gušterom u gaćama, prepričavaju sa smijehom slavljenici.
Večera, druženje, pjesma i cvitaranje vječnog mladića Marka Peričića Bazala bili su odraz dobrog raspoloženja.
– U tom mladenačkom razdoblju je bilo svega, no ipak onih lijepih i dobrih trenutaka mnogo više, zaključio je slavljenik Željko Pašić zvani Pajo, dobro znani sukošanski Vuk.