Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Lice i naličje muzeja – pedagoška i dokumentacijska služba”

30.11.2016. 23:00
“Lice i naličje muzeja – pedagoška i dokumentacijska služba”


Izložba “Lice i naličje muzeja – pedagoška i dokumentacijska služba” otvorena je jučer u Odjelu Muzej grada Zadra Narodnog muzeja Zadar. Ovom izložbom namjera je prezentirati međuodnos svih stručnih aktera u muzeju, s posebnim osvrtom na muzejsku pedagogiju i dokumentaristiku unutar muzejske ustanove.
Okupljene na otvorenju pozdravila je mr. sc. Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, podsjetivši na događanja u godini na izmaku.
– U Narodnom muzeju Zadar u 2016. godini održano je više od 40 izložbi u svim odjelima. Ostvarene su razne suradnje s drugim kulturnim institucijama grada Zadra, održane su radionice za sve generacije: izrada četverokuke, izrada zalistavca, pletenje maslinovih grančica, izrada spare, osnove tkanja, poteći fotografije… Narodni muzej Zadar 7., 8., 9. i 10. lipnja organizirao je tradicionalnu kulturnu manifestaciju Etno dani,kazala je Peroš, podsjećajući kako su pokrivitelji te manifestacije bili Ministarstvo kulture, Zadarska županija i Turistička zajednica grada Zadra.