Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nema novca za obnovu Tehničke škole

Autor: Anamaria Perović

01.01.2010. 23:00
Nema novca za obnovu Tehničke škole

Foto: Zvonko KUCELIN



Svi projekti, idejni, glavni i izvedbeni su odrađeni, ali od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još nismo dobili sredstva za obnovu, kaže Elija Vrsaljko, sveučilišna glasnogovornica


Stara zgrada nekadašnje Tehničke škole već nekoliko godina čeka na uređenje, a trošna i zapuštena predstavlja i opasnost za prolaznike, na što je do sada u više navrata upozoravano. No, početak njezine obnove i stavljanja u novu funkciju za sada još nije definiran.
Podsjetimo, Županija je na korištenje zadarskom Sveučilištu dala dio stare Tehničke škole ukupne površine od oko 2.700 metara četvornih, dok je ostatak zgrade u vlasništvu Grada. Novim projektom uređenja u zgradu su trebali biti smješteni neki od sveučilišnih odjela, prema najavama – odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju. Projekti za njezino uređenje su dovršeni, međutim zbog nedostatka sredstava obnova još nije započela.
– Svi projekti, idejni, glavni i izvedbeni su odrađeni, ali od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još nismo dobili sredstva za obnovu, kaže Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta.