Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pješak (76) preminuo u bolnici nakon prometne nesreće

01.01.2012. 23:00
Pješak (76) preminuo u bolnici nakon prometne nesreće


Prema izvješću policije pješak (76) prelazio je Ulicu Franka Lisice neposredno iza pješačkog prijelaza kada je na njega naletio teretnjak zadarskih registracija. Zadobio je teške ozljede kojima je podlegao u OB Zadar
Ivan Šimundžija, 76-godišnji pješak, smrtno je stradao na Staru godinu prelazeći cestu na raskrižju Ulice Franka Lisice i Puta Vukića pod naletom teretnjaka. Prema izvješću PU zadarske, do nesreće je došlo u subotu u 17.40 sati kada je 51-godišnjak, koji je upravljao teretnim vozilom iveco daly zadarskih registarskih oznaka, kretajući se Ulicom Franka Lisice iz smjera istoka u pravcu zapada, dolaskom do raskrižja s Putom Vukića naletio na 76-godišnjeg pješaka. On je dolazio iz Puta Vukića te je prelazeći Ulicu Franka Lisice neposredno iza pješačkog prijelaza završio pod kotačima teretnjaka.
S teškim tjelesnim ozljedama prevezen je u Opću bolnicu Zadar gdje je potom, tijekom noći podlegao ozljedama. Vozač teretnjaka, 51-godišnji Zadranin, nije konzumirao alkohol, a kako doznajemo, vozio je prema istaknutim prometnim znakovima. Ipak, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.
Tijekom 2011. godine ubrajajući i 76-godišnjaka stradalog na Silvestrovo u prometu je na cestama pod nadležnošću PU zadarske poginula ukupno 21 osoba, odnosno jednako kao i prošle, 2010. godine, a u većini slučajeva tragedije je prouzročila brzina, alkohol i nepažnja.