Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Branimiru Coliću 98., Mili Nadiniću 81. davanje krvi

01.01.2014. 23:00
Branimiru Coliću 98., Mili Nadiniću 81. davanje krvi


Predzadnjeg dana u protekloj godini u akciji darivanja Aktiva DDK Sukošan pristupilo je 67 darivatelja, prikupljeno je 60 doza krvi.
Među njima je bio i 57-godišnji Branimir Colić koji se kao rođeni Vinkovčanin iz Pakraca u Sukošan doselio prije 10 godina, a prethodno je tamo ljetovao 15-ak godina. Tek je dva koračića do jubilarnog, stotog darivanja. Krv je dao točno 98 puta, prvi put još 1976. godine.
– Krv sam tada dao kao mladi vojnik. Zbog toga sam bio tri dana ranije otpušten iz vojske, a to se tada činilo kao tri mjeseca. Danas sam sretan da na takav način mogu nekome pomoći, kazao je Colić, dodajući kako se nada da će i ubuduće, ako zdravlje posluži, moći pomagati na takav način.
Njegov kolega po humanosti, Mile Nadinić, kojem je ovo bilo 81. darivanje, još je nadodao kako je zdrav kao dren i kako se, darivajući krv, svaki put osjeća zdravijim. Zato preporuča svima da dođu i daruju krv. Time pomažu drugima, ali i sebi.
– Moram naglasiti da smo iznimno složan aktiv koji bilježi stalan rast članova, a posebno raduje što je među nama i sve više mladih. To zajedništvo, razumijevanje i rekao bih ljubav u našoj sredini, nešto je najvrjednije što imamo i nastojimo očuvati. Ne želimo samo biti dobrovoljni davatelji krvi, nego i ljudi koji se međusobno uvažavaju, razumiju i druže, naglasio je Mile Nadinić.