Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Fra Zvjezdan Linić pozvao na ustrajnost u molitvi

Autor: Marija Ćurko

01.02.2009. 23:00
Fra Zvjezdan Linić pozvao na ustrajnost u molitvi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Duhovna obnova koju predvodi fra Zvjezdan Linić započela je sinoć svetom misom i euharistijskim klanjanjem u prepunoj župnoj crkvi na Bilom brigu, a mnogi su vjernici pratili program iz crkvenog dvorišta


Sinoć je u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca na Bilom brigu u Zadru započela duhovna priprema za proslavu desete obljetnice utemeljenja jedne od najvećih zadarskih župa. Ovu obljetnicu župa će proslaviti prigodnim programom od 1. do 8. veljače, koji ujedno predstavlja i pripremu za proslavu blagdana njenog naslovnika i zaštitnika.
Duhovna obnova koju predvodi fra Zvjezdan Linić započela je sinoć svetom misom i euharistijskim klanjanjem u prepunoj župnoj crkvi na Bilom brigu, a mnogi su vjernici pratili program iz crkvenog dvorišta.
Fra Zvjezdan Linić u svojoj je propovijedi pozvao na ustrajnost u molitvi, jer kako je kazao, Isus čuje svaku molitvu i neće nikada napustiti čovjeka. On ga uvijek iznova poziva na vjernost kako bi svakodnevno živio u Božjoj prisutnosti te molitvenom i sakramentalnom životu. Propovjednik se posebno osvrnuo na misterij Božje Riječi koja treba biti duhovna hrana svakog kršćanina, po kojoj će izgrađivati svoj život.
Duhovna obnova odvijat će se u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. veljače s početkom u 17 sati. U srijedu 4. veljače nakon mise s početkom u 18 sati, mons. Juraj Batelja, postulator kauze za beatifikaciju Alojzija Stepinca održat će predavanje na temu “Lik i djelo Blaženog Alojzija Stepinca. U četvrtak 5. veljače u 19 sati, dr. Danijela de Micheli Vitturi govorit će o temi “Dar života”. U nedjelju 8. veljače u 18 sati u župnoj crkvi Bl. A. Stepinca održava se svečana akademija u povodu 10. obljetnice utemeljenja župe. Blagdan Bl. Alojzija Stepinca u utorak 10. veljače u župnoj crkvi na Bilom brigu proslavit će se svetim misama u 10.30, 16 i u 20.30 sati. Svečano koncelebrirano misno slavlje u 18 sati predvodi mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup.