Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dvojica dječaka još kritično, trener i treći se oporavljaju

Autor: Suzana Bandić

01.02.2010. 23:00
Dvojica dječaka još kritično, trener i treći se oporavljaju


Trener se također oporavlja, ali je još uvijek u šoku. Stalno pita za djecu, a same nesreće gotovo da se ni ne sjeća – ispričao nam je Burčul
Trojica 12-godišnjih Zadrana, plivača Plivačkoga kluba Jadera i njihov trener Marijan Čulina (34) stabilno su i oporavljaju se na Odjelu kirurgije splitskog KBC-a nakon što su u nedjelju navečer teško nastradali u stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti A1, kod tunela Zaranač.
Potvrdio nam je to i predsjednik PKJ Vitomir Burčul nakon što ih je jučer poslijepodne posjetio u bolnici te razgovarao s roditeljima trojice dječaka, od kojih su dvojica blizanci.
– Ozljede koje su zadobili su teške, ali svi se nadamo najboljem. Dvojica mlađih dječaka još uvijek su na Jedinici intenzivne njege, dok je ovaj stariji jutros prebačen na Dječji odjel. Trener se također oporavlja, ali je još uvijek u šoku. Stalno pita za djecu, a same nesreće gotovo da se ni ne sjeća – ispričao nam je Burčul dodavši kako postoji velika šansa da danas s JIL-a bude otpušten i drugi dječak. S njim je, kaže, jučer čak nakratko i razgovarao te vjeruje kako je to sasvim izvjesno. Isto se nada i za trećeg dječaka za kojega su mu liječnici rekli kako je stabilno te kako je dobar znak to što mu se stanje niti u jednom trenutku nije pogoršalo.
– Razgovarao sam i s dječakom koji se oporavlja na Dječjem odjelu. Pohvalio mi se kako je srušio svoj rekord jučer u Dubrovniku. Ni on se ne sjeća što im se zapravo dogodilo – rekao je Burčul.
Optimističan je bio i liječnik Davor Todorić s Odjela dječje kirurgije na splitskom KBC-u. On nam je kazao kako su svi četvoro Zadrana zaprimljeni s višestrukim prijelomima i unutarnjim ozljedama, no da su dvoje izvan životne opasnosti, a dvoje još uvijek kritično, no stabilno i s dobrim naznakama za oporavak.
Prema posljednjim informacijama iz PU splitsko-dalmatinske, trener i trojica dječaka naletjeli su na ralicu u vlasništvu Hrvatskih autocesta koja se okretala polukružno na službenom prolazu između zaštitnih metalnih odbojnika. Neslužbeno doznajemo kako je ralicom upravljao Oli Radanović koji se, kako su izvijestili policajci, prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Protiv njega je jučer PU splitska podnijela kaznenu prijavu iako su iz HAC-a demantirali da je riječ o polukružnom okretanju. Naime, iz HAC-a tvrde kako je vozilo zadarskih registarskih oznaka naletjelo na ralicu sa stražnje strane zbog neprilagođenosti brzine. Također se špekuliralo i da je vozač bio preumoran, no kako neslužbeno doznajemo, sve upućuje na to da je trener mladih Zadrana postupio kako je trebalo.
Roditelji djece koju trenira za njega imaju samo riječi hvale. Kažu kako je prema njihovoj djeci pažljiv i brižan, bolji i od pojedinih roditelja.
U nedjelju navečer vraćao se s trojicom dječaka s plivačkog natjecanja iz Dubrovnika u kojemu su boravili od subote ujutro.