Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pijan alfa romeom prešao preko gradskog mosta i Narodnog trga

Autor: Suzana Bandić

01.02.2010. 23:00
Pijan alfa romeom prešao preko gradskog mosta i Narodnog trga

Foto: Vedran SITNICA



Mladić je vozilom upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, a nakon legitimiranja policajci su utvrdili i da je vozio za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom


Zbog „ludovanja” automobilom u pješačkoj zoni na Poluotoku u ponedjeljak je navečer uhićen 22-godišnji Zadranin.
Zadarska policija je oko 20.30 sati dobila dojavu da je nepoznati vozač vozilom zadarskih registarskih oznaka prešao preko gradskog mosta i Narodnog trga.   
Odmah po dojavi, djelatnici Prometne policije zaustavili su mladića za upravljačem alfa romea zadarskih registracija u ulici Bože Peričića na Kolovarama.
Vozilom je upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, a nakon legitimiranja policajci su utvrdili i da je upravljao vozilom za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Odbio je alkotest pa hje stoga prepraćen u policijske prostorije gdje je zadržan do otriježnjenja. U utorak ujutro priveden je u Prekršajni sud, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te je podignut optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Kako saznajemo, mladi je Zadranin upravo zbog sličnog kaznenog djela imao zabranu upravljanja automobilom do lipnja.
Inače, vožnja Narodnim trgom, Kalelargom i ostalim ulicama u samom centru grada, Zadranima nije neuobičajena, a neki naši sugrađani sebi to gotovo svakodnevno daju za pravo. Tako se, primjerice, u subotu poslijepodne, između 15 i 15.30 sati upravo na toj dionici pješačke zone moglo vidjeti i vožnju u koloni sačinjenu od tri limena ljubimca s „cijelom ergelom” pod poklopcem motora.