Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Koliko para, toliko muzike

01.02.2011. 23:00
Koliko para, toliko muzike


Za velik zalogaj kao što je A-1 liga ne može se natjecati bez sredstava te se Jazine moraju na kraju zadovoljiti kao i Voštarnica već nekoliko sezona u nizu s drugim mjestom


Nakon slavlja Jollyja JBS u derbiju protiv Jazina  dalmatinski su a-2 ligaši osam  kola prije kraja prvenstva doznali konačnog pobjednika. Iako matematički još uvijek postoji šansa ostalih konkurenata, u zbilji je nemoguće očekivati da će presnažni Šibenčani  uspjeti kiksati čak tri puta i  tako prokockati prvo mjesto  koje vodi u kvalifikacije za popunu A-1 lige.
Jolly prejak
Jazine su u nedjelju imale  lijepu priliku zakomplicirati cijelu situaciju. Iako im je za  izbijanje na prvo mjesto trebala pobjeda od čak 15 razlike,  ne bi se vjerojatno bunili da su  dobili sa samo pola koša, a na  kraju su se  morali suočiti s  golom činjenicom da su barem  jednu klasu ispod preširoke,  prebogate i previsoke  momčadi koja ove sezone nije  dopustila ni jednom A-2 ligašu  da im se približi, a kamoli pobijedi. Razlog? Jednostavno,  momčad u kojoj ima toliko iskusnih prvoligaških imena poput Mrve, Josipovića, Spahije,  Vidačka, koji su uz to jako  dobro plaćeni, nije mogla zakazati u zacrtanom planu  odlaska u viši rang, što će  Šibenčani na čelu s iskusnim  trenerom Anđelkom Matovom  vjerojatno i ostvariti. Jazine su  pak osim dvije utakmice protiv  Jollyja odradili ostalih 12 utakmica za čistu peticu i pokazali  su da imaju zanimljivu  momčad isprepletenu iskustvom i mladošću. Ipak za nešto  više potrebna je širina klupe, a  to je upravo bio nedostatak u  ogledima kontra Šibenčana.
Tanka klupa
S tek dvojicom raspoloženih  igrača nije moguće očekivati  uspjeh protiv ovako kvalitetnog suparnika. Štoviše, imali  su “žuti” u nedjelju iznimno  razigranog Tomislava  Dražovića koji je ubacio 28  poena te je svojim tradicionalno borbenim pristupom davao jedan impuls više. Imali su  Zadrani solidnog Ivana Čulara  koji se svojski trudio othrvati  visokoj centarskoj liniji gostiju,  no nedostajala je pomoć ostatka momčadi. Podbacili su  oni iskusniji poput Pijace i Ercegovića, a zahuktali, doduše, i  virozni, Anđelić se negdje zagubio u drugom poluvremenu.  Realnost jest da na svojoj klupi  Čedomir Perinčić pak nema toliko rješenja kao njegov kolega  Matov i tu se više nije moglo  ništa posebno napraviti osim  izboriti poraz sa što manjom  razlikom. Ključ nedjeljnog poraza Jazina i oprosta od ambicija ulaska u kvalifikacije treba ipak tražiti mjesec dana  unatrag kad su u tržišnoj utakmici financijski moćni  Šibenčani uspjeli dobiti utakmicu prvenstva. To je bilo dovođenje najboljeg igrača lige  Ive Josipovića upravo iz redova  glavnog konkurenta Jazina i tu  se više nije mogla očekivati iole  ravnopravna bitka za prvo  mjesto. Logični razvoj situacije. Za velik zalogaj kao što je  A-1 liga ne može se natjecati  bez sredstava te se Jazine moraju na kraju zadovoljiti kao i  Voštarnica već nekoliko sezona u nizu s drugim mjestom.  Reklo bi se u narodu: Koliko  para, toliko muzike.
 


Perinčić: Odlazak Josipovića ključan događaj




Dolaskom Čedomira Perinčića početkom sezone na klupu Jazina dogodila se pravu mala renesansa u redovima žutih. Do polovine prvenstva Jazine su bile u igri za prvo mjesto, imale su priliku u domaćem ogledu kontra Jollyja nadoknaditi zaostatak, ali osim časnog poraza nije se ipak moglo nešto više napraviti.
– Borili smo se cijelo vrijeme protiv momčadi koja pored iznimne kvalitete i širine klupe trenira kao svaki pravi profesionalni klub, dva puta dnevno. Tu se stvara najveća razlika i namjera je bila da u ovoj utakmici moji igrači spuste tempo igre i pokušaju sa sporim ritmom što duže ostati u egalu. Htijenje je ipak bilo jače od njih i nisu izdržali u tom naumu. K tome smo imali problem s Baždarićem i Anđelićem koji nisu bili spremni, a centri su nam se brzo napunili osobnim pogreškama. Unatoč tome, odigrali smo dobru utakmicu, dali sve od sebe, a Šibenčani su pokazali da su logistički i igrački spremni za ulazak u A-1 ligu – kazao je Perinčić nakon utakmice koja je, po njegovu mišljenju, izgubljena još u novogodišnjoj stanci kad su ostali bez najboljeg igrača.
– Događaj koji je odlučio pobjednika prvenstva zbio se u stanci kad nismo uspjeli zadržati našeg najboljeg igrača Josipovića. Prešao je u redove izravnog konkurenta i tu se više nije moglo očekivati od nas da ravnopravno konkuriramo. Sada želimo do kraja ostvariti to drugo mjesto, što je u ovom trenutku za nas odlična stvar.