Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Policajci imali pune ruke posla

01.02.2011. 23:00
Policajci imali pune ruke posla


Provalnik ukrao bakrene cijevi i kablove
Tijekom proteklog vikenda nepoznati je počinitelj  provalio u poslovni prostor u vlasništvu 41-godišnjeg zadranina u  Ulici Ivana Lucića u Zadru. Provalnik je iz prostora odnio bakrene  cijevi i kabel čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu koja se  procijenjuje na iznos oko 8.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja  za kojim policija intenzivno traga slijedi kaznena prijava.
Iz kioska ukradena torbica s novcem
Vlasnik kioska za prodaju obuće smještenog na gradskoj  tržnici na Poluotoku policiji je prijavio provalu i krađu torbice s  manjim novčanim iznosom. Provala se dogodila tijekom proteklog  vikenda, a šteta pričinjena 47-godišnjem vlasniku procjenjena je oko  800 kuna. Nepoznatom počinitelju slijedi kaznena prijava.
Uhvaćen kradljivac goriva
Zbog kaznenog djela teške krađe provaljivanjem policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 23-godišnjaka s obrovačkog područja. Njega se sumnjičio da je u noći  s 26. na 27. siječnja provalio u radni stroj u Žegaru. Provalnik je  46-godišnjem obrtniku iz Županje ukrao naftu i osam vreća  cementa koje su se nalazile u blizini stroja pričinivši mu  materijalnu štetu od 1.500 kuna.
Vozio s lažnim registracijama
U ponedjeljak u popodnevnim satima policijski službenici PU zadarske u Benkovcu su zatekli 39-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „fiat”  na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice. Pločice su  mu oduzete, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog  kaznenog djela krivotvorenje isprava.
U Tustici pronašao šest ručnih bombi
Nakon što je u nedjelju prijavljen pronalazak automatske puške odbačene u poljskom bunaru na predjelu Dračevca, policiji je pronalazak odbačenog oružja u ponedjeljak je  prijavio i 60-godišnjak iz Sukošana. Muškarac je pronašao šest  ručnih bombi u šumi na predjelu Tustica između Sukošana i Sv.  Petra koje su policajci II. PP Zadar po njegovoj dojavi preuzeli.