Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadarska županija je privlačna i gospodarski konkurentna regija

01.02.2011. 23:00
Zadarska županija je privlačna i  gospodarski konkurentna regija


Vizija, ciljevi, analiza snaga, slabosti, prijetnja i prilika Zadarske županije proizašli su iz osnovne analize. Iz navedenih dokumenata vidi se da Zadarska županija posjeduje resurse i potencijal za razvoj selektivnih oblika turizma, poljoprivrede i metaloprerađivačke industrije, kaže direktorica ZADRA-e Sanja Peričić


Partnersko vijeće  Zadarske županije prihvatilo  je na jučerašnjoj sjednici viziju, strateške ciljeve, prioritete i mjere razvojne strategije  Zadarske županije do 2013.  godine koja se izrađuje u Razvojnoj agenciji Zadarske županije (ZADRA). Očekuje se  kako će vijeće kompletnu strategiju zajedno s bazom od 810  projekata koji se naslanjaju na  nju usvojiti 14. veljače. Finalnu  riječ prihvaća li se ona ili ne  dat će skupština Zadarske  županije 28. veljače.
– Partnersko vijeće jučer je  usvojilo srž strategije. Vizija,  ciljevi, analiza snaga, slabosti,  prijetnja i prilika proizašli su iz  osnovne analize. Iz navedenih  dokumenata vidi se da Zadarska županija posjeduje resurse i potencijal za razvoj selektivnih oblika turizma, poljoprivrede i metaloprerađivačke industrije, kaže direktorica ZADRA-e Sanja Peričić.
Prema razvojnoj strategije  vizija Zadarske županije jest  da je Zadarska županija privlačna i gospodarski konkurentna regija uravnoteženog i  održivog razvoja, prepoznatljive kulture i prirodne baštine  te visoke kvalitete života. Ciljevi kojima se ona planira ostvariti, a koje su postavili u  ZADRA-i su: uspostava učinkovitog sustava upravljanja  potencijalima i resursima, razvoj konkurentnog poduzetništva turizma, poljoprivrede i  ribarstva, prepoznatljivost i  očuvanje kulturne i prirodne  baštine, unapređivanje zaštite  okoliša i kvalitete života. Postavljeni ciljevi trebaju biti u  skladu s nacionalnom strategijom, a istovremeno i dovoljno široki kako ne bi nastala  situacija u kojem se neki projekti ne mogu financirati proračunskim sredstvima ili novcem iz predpristupnih fondova  EU jer nisu u skladu sa strategijom.