Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dječaka na pješačkom oborilo vozilo Hitne pomoći

01.02.2012. 23:00
Dječaka na pješačkom oborilo vozilo Hitne pomoći


Dječaka (12) koji je prelazio kolnik na pješačkom prijelazu jučer je ujutro oborilo vozilo Hitne pomoći. Vozač (51), dječaka je odvezao u bolnicu i sam se prijavio policiji


U naletu vozila Hitne medicinske pomoći teško je ozlijeđen 12-godišnji pješak. Prometna nesreća dogodila se nešto prije osam sati kada je dječak, inače učenik 5. razreda osnovne škole, s ruksakom na leđima na putu prema školi prelazio kolnik na pješačkom prijelazu, svega 50-ak metara udaljenom od zgrade u kojoj stanuje. Dječak je zadobio teške ozljede glave zbog čega je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Zadar gdje ga je dovezao 51-godišnji vozač paške Hitne pomoći, koji ga je i oborio.  
– Nakon nesreće vozač je sam pozvao policiju – rekli su u PU zadarskoj koja je protiv vozača podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.
A prema mišljenju oca 12-godišnjeg dječaka, ta se nesreće mogla izbjeći da su gradski oci reagirali na prijedloge i apele stanara TIZ-ovih zgrada koji su im već u nekoliko navrata slali.
– Iako postoji prometna signalizacija, vozači je ne poštuju. Vozači u tom dijelu voze prebrzo, pa bi kružni tok bio rješenje. Neodgovorne vozače tako bi se primoralo na sporiju vožnju i poštivanje postavljenih znakova. Iako se ne smije od TIZ-a, odnosno iz Ulice Specijalne policije, skretati lijevo u pravcu Ljepotice, a isto tako od Ulice bana Josipa Jelačića prema TIZ-u, brojni vozači to čine. Ne dopustimo da se tu dogodi veliko zlo, apelirao je dječakov otac napomenuvši kako ne zna koji je točno bio uzrok nalata vozila Hitne pomoći na njegova sina. Vozač mu se, kaže, ispričao poslijepodne kada se u zadarsku bolnicu došao raspitati za dječakovo stanje.
– Srećom, vozač je pokušao zaobići mog sina pa ga je okrznuo retrovizorom po glavi od čega je zadobio lom arkade, hematom na oku i krvarenje u uhu. Ne mogu niti pomisliti što bi bilo da ga je zahvatio kotačima – rekao je otac ozlijeđenog dječaka uputivši još jednom apel institucijama i svim odgovornim osobama da nešto poduzmu prije negoli ih na to natjera kakva tragedija.