Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Idući tjedan Milde iznose račun i najavljuju zakladu

Autor: Suzana Bandić

01.02.2013. 23:00
Idući tjedan Milde iznose račun i najavljuju zakladu

Foto: Vedran SITNICA



– Novinarima će se na konferenciji obratiti roditelji male Stephanie i tim kampanje te će im predočiti završni izvještaj, a ujedno će i najaviti registraciju, svrhu i način na koji će funkcionirati zaklada za bolest ACM-a – Danijel Švenda, PR kampanje “Samo želim biti zdrava”


Završni izvještaj o troškovima liječenja malene Stephanie Milde njezini će roditelji i tim koji je vodio kampanju “Samo želim biti zdrava” javnosti predočiti u četvrtak 7. veljače na konferenciji za medije u Gradskoj knjižnici Zadar, izvijestio je Danijel Švenda, PR kampanje.
Zadrani se iskazali
– Novinarima će se na konferenciji obratiti roditelji male Stephanie i tim kampanje te će im predočiti završni izvještaj, a ujedno će i najaviti registraciju, svrhu i način na koji će funkcionirati zaklada za bolest ACM-a – kazao je Švenda.
Petogodišnja Stephanie Milda operirana je koncem prošle godine u čikaškoj klinici kod dr. Davida Prima, svjetski poznatog stručnjaka upravo za ovu rijetku i tešku bolest. No za tu operaciju trebalo je izdvojiti novac koji roditelji nisu imali zbog čega se ljetos pokrenula humanitarna akcija koje je ubrzo poprimila do sada neviđene razmjere u Zadru pa i Hrvatskoj. Krezubi osmijeh sićušne djevojčice pune volje za životom osvojio je najprije njezine sugrađane koji su u želji da joj pomognu da ozdravi pokrenuli niz akcija.
Tri milijuna kuna u dva tjedna
Ubrzo gotovo da nije bilo osobe u Hrvatskoj koja nije čula priču o maloj Stephanie, a osim građana dobra srca u akciju za prikupljanje pomoći kako bi Stephanieni roditelji mogli platiti troškove liječenja u dalekoj Americi uključili su se brojni hrvatski sportaši, poduzetnici, umjetnici… U svega dva tjedna skupljeno je gotovo tri milijuna kuna, što je bilo više nego dovoljno za troškove liječenja teško oboljele djevojčice pa su njezini roditelji odmah najavili pokretanje zaklade na čiji račun će prebaciti novac koji im ostane. Upravo kako su najavili to će sada i ostvariti.