Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svirčiću 18 godina zatvora, za dva od tri djela odbačena teška kvalifikacija

01.02.2017. 23:00
Svirčiću 18 godina zatvora, za dva od tri djela odbačena teška kvalifikacija


Zlatko Svirčić osuđen je danas na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora  zbog ubojstva supruga svoje bivše žene Marina Orlovića, ranjavanja njegovog desetomjesečnog sina,  tepokušaja ubojstva bivše supruge Maje Musap Orlović.
Presudom suca Hrvoja Viskovića  57-godišnji zadarski taksist osuđen je za tri kaznena djela, ali je Sudsko vijeće za dva djela odbacilo tešku kvalifikaciju iz optužnice, pod obrazloženjem da te kvalifikacije nisu dokazane, dok je za treće, pokušaj ubojstva malodobnog djeteta, prihvaćena teška kvalifikacija djela, upravo zbog djetetove dobi i ranjivosti.
U kaznu  se Svirčiću ubraja vrijeme koje je proveo ui istražnom zatvoru, a izrečena mu je i obvezna mjera psihijatrijskog liječenja, koja može trajati do odsluženja kazne.
Podsjetimo, Svirčić je optužen za ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva nakon  što je 23. prosinca 2015. godine oko 11 sati ispred obiteljske kuće na  predjelu Bili Brig ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema  Marinu Orloviću, supruzi njegove bivše supruge Maje Musap Orlović,   koji je u naručju držao 10-mjesečnu bebu. Orlović je od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo u OB Zadar pet dana kasnije, beba je zahvaljujući brzoj intervenciji zadarskih liječnika i angažmanu dvojice zadarskih  policajaca koji su izišli na mjesto događaja spašena, a Svirčićevu namjeru da puca i u bivšu suprugu, prema optužnici, osujetio je jedan susjed  koji ga je srušio na tlo nakon što je napunio mecima spremnik pištolja.