Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odbojkašice mogle i jednostavnije

Autor: Šime Ćurko

01.03.2009. 23:00
Odbojkašice mogle i jednostavnije


Sat i pol utakmice s Mladosti, za koju nastupaju mahom kadetkinje, bila je za Zadranke sezona u malom, jer su u ogledu sa Zagrepčankama pokazale zašto su pri vrhu ljestvice, ali svejedno ne mogu do prvog mjesta. Prvi i treći set domaće su imale u svojim rukama, ali su uspjele sve zakomplicirati da bi onda, kad je bilo najpotrebnije, odigrale prave poene. Isto vrijedi i za drugi set kad je Zadar, dijelom i na iskustvo najstarijih, pred kraj seta ubacio u višu brzinu i uspio upisati naizgled glatku pobjedu. No, koliko god na trenutke bio dobar, ovakav Zadar još nije spreman za izravnu borbu za viši rang, za takvo što nužno je znati završiti praktički dobiveni set, ali i imati kontinuitet koji podrazumijeva izbjegavanje amplituda od prvoligaške do početnički loše igre.
U prvom setu Zadar je imao kontrolu do 22:17, kada počinje serija Zagrepčanki koja je stala tek kod 22:23. Dva poena prije toga Robert Kresoja zvao je minutu odmora; kako je Zadar izgledao, ne bi pogriješio ni da je to učinio i malo ranije. Nakon 23:23 počinje drama, Bazina griješi i Zadar vodi 24:23. Na set lopti Kresoja povlači Zubčić, da bi nezagrijana Banić dobila servis koji je, međutim, završio u mreži. Kod 25:24 Kresoja traži nošenu loptu, sutkinja Margit Vrbičić misli drugačije i Mladost dolazi na 25:25. Imaju gošće i set loptu (26:27) kada ključna dva poena za domaće zabija Zubčić, u subotu dosta toliko zaigrana da bi malo priboravila na izmjenu s liberom Lovrić. Domaće su u napadačkim akcijama često išle na dijagonalu, a činilo se da se Mladosti više moglo naštetiti paralelnim loptama.
Gošće su bolje u drugom setu u kojem vode prvo 6:1 pa 16:12, ali kako se set bližio kraju Zadar je bivao sve boljim. Bio je to i najbolji dio igre domaćih kada su poenom na servis Zubčić prvi put povele (20:19), a potom i došle na 24:19, iskoristivši vrlo dobre servise Zubčić. Treći set Zadar je morao spašavati nakon što je vodio 21:14. Konačno, Hrabrov je skratila muke domaćih koje su upisale treću uzastopnu pobjedu. Nedovoljno oporavljena Lorena Banić ostala je na klupi, Josipa Martinović i Darija Ugarković ponovno su odigrale cijelu utakmicu.


 ZADAR . MLADOST II 3:0


(29:27, 25:21, 25:22)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 20. Suci: Vrbičić (Šibenik), Juravić (Zadar).
ZADAR: J. Martinović, Banić, Ugarković, T. Vrkić, Hrabrov, Zubčić, Lovrić, M. Vrkić, A. Martinović. Trener: Robert Kresoja.
MLADOST II: Boras, Pejić, Šimenc, Pastuović, Vlašić, Vrban, Bazina, Jukić, Damjanović, Jurčec, Čeović, Šunde. Trenerica: Marija Anzulović.




 ANZULOVIĆ HVALI ZADAR


Na klupi Zagrepčanki sjedi Marija Anzulović iza koje je velika igračka karijera u kojoj je bila i prvakinja Europe s Dubrovačkom bankom. Zanimalo nas je kakvo je njeno mišljenje o kvaliteti Zadra.
– I nakon naše prve utakmice u Zagrebu (Zadar pobijedio 3:0 pr.a) rekla sam da je Zadar vrlo kvalitetna i perspektivna ekipa. Iz prikazanog se vidi da se u Zadru dobro radi s odbojkašicama i žao mi je što je Zadar ugrozio poziciju s koje je mogao konkurirati za ulazak u Prvu A ligu. Zapazila sam nekoliko vrlo dobrih zadarskih igračica 1992. godišta od kojih neke poznajem i iz kadetske reprezentacije.


 VRKIĆ: ŽELIMO DRUGO MJESTO


– Dvaput smo gubile veliku prednost, ali smo na kraju uspjele osvojiti tri boda i to je najvažnije. Ponovno nam se dogodilo da smo otezale za završetkom seta u trenutku kad smo imali veliku prednost. Dobro igramo do onog trenutka kad trebamo završiti posao. Gušt je igrati protiv Mladosti koja ima nekoliko kadetskih reprezentativki i zato sam posebno zadovoljna zbog pobjede s kojom smo potvrdili da smo izašli iz krize. Želimo biti što bolje plasirani, vjerujem da ni drugo mjesto nije nedostižno.