Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Rock n’ roll ipak nije mrtav

Autor: Tomislav Jerak

01.03.2009. 23:00
Rock n’ roll ipak nije mrtav

Foto: Filip BRALA



Ova subota je, bar što se alternativne scene tiče, bila u znaku rock n’ rolla. U kinu Pobjeda je održana 2. kvalifikacijska gitarijada “Rocky 09” u organizaciji udruge Šigureca.
Nastupili su Joker band, Bulleutherion, Some boys, Projekt 1, Blues deluxe band te Drugi svijet, a dečki iz sastava Black Scavenger su otkazali nastup zbog bolesti jednog od članova. Kao i do sada, na koncertu je nastupio specijalni gost. Ovaj put to je bio zagrebački sastav Gretta.
 Za razliku od prošle “Jeze irokeze” održane prije mjesec dana, “Rocky” se pokazao kao pun pogodak za sve one željne već pomalo izumrlog rock žanra.
 Led su probili dečki iz Joker banda, inače iskusni glazbenici kojima je rock muzika već odavno u “malom prstu”. Uslijedili su Bulleutherioni, koji su prikazali malo mračniju stranu rocka, goth rock. Nakon “mračnjaka”, došao je red na malo klasike, sastav Some boys, koji su izveli obrade hrvatskih rock hitova čime su pridobili velike simpatije publike. Zatim je došao red na Drugi svijet, koji su pokazali svoju upornost i ozbiljnost glede rock usmjerenja, iako su još poprilično mladi band. Pred sam kraj posjetitelji su mogli uživati u pravoj poslastici – Blues de luxe band. Bio je pravi užitak slušati sastav koji je kroz brojne odsvirane gaža po našem gradu izgradio reputaciju vjerojatno i najboljeg zadarskog blues-rock sastava. Iako je bilo teško nastupiti nakon njih, dečki iz Grette su ipak odlično priveli program kraju s eksplozivnim autorskim stvarima, inače s nedavno izdanog albuma.
 Kao što je poznato, publika je bila zadužena da presudi koji sastav bi trebao ići dalje u finale koje će se održati u kolovozu ove godine. Najviše simpatija su “pokupili” Some boys. Ovo je zaista jedan zanimljiv i nesebičan način da se novoafirmirane bandove progura i da ih se motivira za budući napredak, jer u ovako “gluhoj” sredini je bez ovakvih događaja i prilika zaista teško opstati.