Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rockatansky promovirao spot “Poletite galebovi bili”

Autor: Krešimir Bukvić

01.03.2009. 23:00
Rockatansky promovirao spot “Poletite galebovi bili”

Foto: Zvonko KUCELIN



U petak je u Yachting volkswagen caffeu na Puntamici grupa Rockatansky promovirala svoj najnoviji videospot “Poletite galebovi bili”. Sedmi singl Rockatanskog potpisuju glazbeno Mario Duka, tekst Jasminka Svirčić, dok se za aranžman pobrinuo Vinko Didović, široj javnosti najpoznatiji po suradnji s Masimom, Jasminom Stavrosom i Draženom Zečićem. Spot je snimio Marko Lokas, mladi režiser čiji rad uključuje i nagrađivani dokumentarni serijal “Velebitske markacije”. Izvrstan tim umjetnika od kojih se ništa drugo nije moglo ni očekivati do odlično zaključenog “posla”. “Poletite galebovi bili” pjesma je koja izvrsno balansira između pop i specifično dalmatinskog ugođaja, dobro pogođenog tempa, uhu ugodna već na prvo slušanje. Frontman grupe Dario Terzin, Marko Barančić na klavijaturama, Franjo Judnić na gitari, Ivan Gulan na bas gitari i Ivan Ousenek na bubnju ponovo su pogodili “u sridu”, jasno demonstrirajući da nisu samo izvrsni interpretatori tuđih skladbi, već band koji ima i velik autorski potencijal.
“Tešući” zanat gotovo 15 godina, od kada se ime Rockatansky prvi put pojavljuje na glazbenoj sceni, članovi banda su se prvo isprofilirali kao najbolja glazbena grupa na ovim prostorima, a svakako i mnogo šire. Već godinama su, naime, jamac izvrsne svirke gdje god da se pojave pa je rad na autorskim projektima bio logičan slijed u karijeri. Ne trčeći “pred rudo”, kako se to popularno kaže, momci su do sada izbacili šest vlastitih singlova: Ja ljubim anđela, Bure i oluje, Bože daj mi snage, Ti si sunce, Nedostaješ mi ti i Ko u filmu, polako, ali sigurno kompletirajući skladbe za svoj prvi album “Ko u filmu” koji bi trebao izaći do ljeta. U međuvremenu u svoj “zgusnut” raspored nastupanja namjeravaju uključiti što više promo aktivnosti, prezentirajući svoj hit. Jer “Poletite galebovi bili” već je hit, pjesma koja se i prije ove u petak održane videopromocije dokazala, osvojivši 5. mjesto Jadranske top liste (ujedinjene liste Primorskog radija iz Rijeke, radio Svida iz Rijeke, radio Dalmacije iz Splita, radio Ritma iz Šibenika te Novog radija iz Zadra) te titulu hita tjedna Radio Osijeka.
 Dario ističe kako se pjesma mogla čuti svake nedjelje u 14 sati od Prevlake do Istre na svim lokalnim i regionalnim radio postajama, a izišla je i na promo CD-u za mjesec prosinac Croatia Recordsa. No, da ih njihovi Slušatelji, onaj dio koji do sada nije imao zadovoljstvo prisustovati na nekoj od svirki banda, mogu i vidjeti, a ne samo čuti, omogućit će im Hrvatska televizija, konkretno emisija Hrvatska uživo 3. ožujka na HRT prvom programu u 16 sati. Zadranima, dakako, neće biti potrebno sjediti pred malim ekranima, Rockatansky svoj hit već uobičajeno ima na repertoaru gdje god nastupaju. Pjevali su ga i u Yachtingu, koji je te večeri bio dupkom pun, naravno, što je bilo i za očekivati “live”, pokazujući da dobar band ne odskače u kvaliteti interpretacije uživo u odnosu na snimljene materijale. Pozdravivši okupljene s nekoliko prigodnih riječi te im zahvalivši na dolasku, članovi banda spremno su se uhvatili posla, ispunivši cafe dobrim vibracijama, sivrkom koja je potrajala, na zadovoljstvo okupljenih, i mnogo duže od protokolom predviđenog programa.