Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odjenite se u vampire i vještice

01.03.2011. 23:00
Odjenite se u vampire i vještice


Turistička zajednica grada Zadra organizator je i ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, koji će se održati od 4.do 8. ožujka 2011. godine u suradnji s Cehom ugostitelja. Kao i prošle godine, ovogodišnji Zadarski karneval realizirat će se po uzoru na dobro prihvaćen koncept dočeka Nove godine, kada se program odvijao na ulicama Poluotoka, trgovima i povijesnoj jezgri grada – posebice u Varoši.
Pretpostavlja se da će najluđa atmosfera biti upravo u Varoši i ispred cafe bara Kult, pa smo odlučili istražiti kakav nas tamo program očekuje. U petak će se u Kulta održati Krabuljne karaoke, a već sutradan u subotu za sve vampire, vještice, vukodlake i ostala noćna stvorenja u Kultu se odvija “Dark night” uz DJ Alfred Hitchocka. Iako smo svi povremeno ljubitelji noćnih “aktivnosti”, maskirati se u vukodlaka ili vampira zasigurno je većini skrivena želja, pogotovo kad se umjesto krvi pije alkohol.
U nedjelju i ponedjeljak veći dio programa seli na Narodni trg i Kalelargu, pa se u utorak središte zbivanja opet vraća ispred Kulta i Dišpeta, gdje nastupaju Vafunkoolersi uz specijalnog gosta večeri – John Travoltu. Tu će se birati i najbolja maska karnevala, pa je za pretpostaviti da nas očekuje vesela atmosfera.
– Nažalost, najveći teret organizacije se i ove godine svalio na nas ugostitelje, svatko proizvoljno ulazi u program i organizaciju. Iako je iznimno teško ljudima pružiti bogat program sa siromašnim proračunom, mi ćemo dati sve od sebe, govori Anđelo Begović, voditelj u cafe baru Kult.