Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Učenici Glazbene škole putuju u Drniš

01.03.2011. 23:00
Učenici Glazbene škole putuju u Drniš


Troje učenika gitare Glazbene škole Blagoje Bersa sinoć su se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar zagrijavali za 49. hrvatsko natjecanje učenika glazbenih i plesnih škola. Natjecanje se održava svake dvije godine, a ove godine na regionalno natjecanje i borbu za prvo mjesto mladi talentirani gitaristi putuju u Drniš.
Troje učenika: Marta Ostojić, Joso Svorcina i Luka Stipanov nastupilo je pod budnim okom svoga profesora Hrvoja Šteke i nekolicinom zainteresiranih ljubitelja glazbe.
– Na državno natjecanje ići će samo onaj tko osvoji prvo mjesto u Drnišu, ali i sam odlazak na regionalno natjecanje predstavlja veliki uspjeh. Učenicima će ovo biti priprema za natjecanje, stjecanje iskustva i upoznavanje s drugim gitaristima. Ovo će nam biti dobra priprema, a vama jedan koncert na dar, rekao je pred sam početak koncerta profesor Šteko.
U opravdanost njegovih riječi mogli su se uvjeriti svi koji su čuli prve tonove gitare koji su ispunili Multimedijalnu dvoranu, a izvrsne izvedbe nastavile su se i u daljnjem tijeku večeri. Tarrega, Matiegka, Brouwer, Weiss, Fumić, Bach, samo su neki od autora čije skladbe su izvodili mladi virtuozi. Sudeći prema sinoćnjem koncertu bit će itekako ozbiljna konkurencija ostalim gitaristima u Drnišu.