Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zebić: Sada možemo mirniji na Hajduk

01.03.2011. 23:00
Zebić: Sada možemo mirniji na Hajduk


U dvobojima s Dinamom i Hajdukom motiv je uvijek posebno izražen, a trebao bi nam u tome pomoći i bod iz Vinkovaca jer sada s Hajdukom možemo igrati i psihološki rasterećeniji – kaže Zebić


Potrajao je povratak nogometaša Zadra kući nakon prekjučerašnje utakmice s Cibalijom u Vinkovcima. Kamo god krenuli – zatvorene ceste. Ipak, naporan povratak lakše se izdržao nakon osvojenog boda (0:0).
– Ne možemo govoriti o nekom velikom dostignuću, ali bod u gostima protiv Cibalije za nas je uspjeh – prokomentirao je Dalibor Zebić završni učinak svojih igrača u gradu na Bosutu. Zebićeva teorija o utakmicama nakon kojih njegova momčad osvojili jedan bod (ili izgubi dva, svejedno) odavno je poznata.
– Treba pobjeđivati za napredak na ljestvici. Bod, naravno, nije uvijek loš, ali bez pobjeda se uvijek teško živi.
Teško ili ne, ali s vinkovačkim bodom Zadar se pomaknuo na deveto mjesto. Od zone ispadanja Zadar i dalje bježi pet bodova (Šibenik). Nije loše.
– Nije, ali ima još 11 kola u kojima je sve moguće. Ako je Hrvatski dragovoljac u prošlom kolu pobijedio Istru u Puli, koja je jesen završila u velikom stilu, onda je jasno da nikoga još ne treba otpisati.
Bez pogrešaka
Kratki povratak na Cibaliju. S kakvom je igrom Zadar sačuvao svoju mrežu netaknutom?
– S onakvom kakvom jedino i možemo igrati, posebno na gostovanjima. To znači čvrsto i disciplinirano u obrani. Osim toga nismo imali većih pogrešaka, a upravo sam se prije utakmice pribojavao nekih situacija u kojima bismo mogli našim pogreškama protivniku otvoriti šansu. To se, srećom, nije dogodilo. Pomoglo je i to što Cibalia posljednje dvije-tri sezone ne mijenja previše igrača tako da smo dobro znali od koga nam prijeti najveća opasnost. Mislim da smo i taj dio koji spada u pripremu utakmice dobro odradili.
Zadar očito nije previše razmišljao o napadu.
– Nismo igrali bunker, ali nije lako biti aktivan u napadu bez drugog napadača. Imali smo nekoliko šansi, bile su i dvije dvojbene situacije u šesnaestercu Cibalije, ali sve je to sada nevažno. Cibalia nam nije stvorila neku veliku priliku i to je pohvalno.
Jedina mrlja ostaje crveni karton Jakov Suraća nakon sat vremena igre.
– Surać je dobio dva žuta kartona i to opravdano. Malo ga je ponijelo to što se vratio nogometu nakon pola godine i napravio je dva prekršaja koju su nas na kraju mogla koštati poraza. Ipak, i sa desetoricom smo se nastavili boriti, zapravo još i više nego kada smo na terenu bili kompletni.
Dolazi Hajduk
Odgoda vinkovačkog gostovanja skratila je pripremni period za subotu kada u Zadar (15 sati) dolazi Hajduk. Splićani su daleko od ljetne euforije, čini se da u utakmicama sa Splićanima kod protivnika respekt izaziva samo ime Hajduk.
– Nemamo previše vremena za Hajduk, ali ta utakmica i ne zahtjeva posebne pripreme. U dvobojima s Dinamom i Hajdukom motiv je uvijek posebno izražen, a trebao bi nam u tome pomoći i bod iz Vinkovaca jer sada s Hajdukom možemo igrati i psihološki rasterećeniji. Kad znamo da je Inter mogao odigrati 0:0 na Poljudu onda se i mi možemo nadati nečemu sličnom. Dakako, i pobjeda nije neostvariva. Igramo kod kuće, bit će i dosta publike i trebala bi to biti dobra utakmica.
Koliko dobra ovisit će o igračima na terenu.
– I mi i Hajduk imamo svoje motive. Pretpostavljam da se na Poljudu još nadaju tituli, a s obzirom koliko dugo nisu bili prvaci jasno je da će se boriti dokle god budu imali šanse. Naši su motivi bijeg iz ugrožene zone. Deveta pozicija je dobra, ali bodovno među klubovima nema velike razlike. Zato se nakon jednog ili dva kola sve može promijeniti.


 ULAZE PEZO I GLUMAC




Osim Jakova Suraća koji će protiv Hajduka odmarati zbog crvenog kartona dvoboj sa Splićanima preskočit će i Marin Con koji je u Vinkovcima dobio treći žuti karton.
– Umjesto Cona u igru će Glumac, a Suraća će zamijeniti Pezo. Nažalost, Terkeš još nije spreman tako da će Santini biti jedini napadač u prvih 11 – kaže Zebić. Sa dva žuta kartona dvoboj s Hajduka dočekuju Ivan Ćurjurić, Jure Jerbić, Antonio Mršić i Perica Šare.


 PRVI PUT BEZ PRIMLJENOG GOLA


Utakmica u Vinkovcima bio je Zadranima deseti ovosezonski gostujući nastup ujedno i prva utakmica izvan Stanova u kojoj igrači Dalibora Zebića nisu primili gol. Od devet prethodnih utakmica Zadar je čak osam izgubio, a samo jednu pobijedio (H. dragovoljac 4:1). Sada je došao i bod iz Vinkovaca.