Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Govoriti strani jezik je prednost u životu

01.03.2012. 23:00
Govoriti strani jezik je prednost u životu


Govoriti strani jezik izuzetno je bogatstvo i velika prednost u životu. Vjerujem da ćete ostvariti dobre rezultate te da će neki od vas dobiti poziv i za državno natjecanje, zaželio je Stanić


Na županijskom natjecanju u poznavanju njemačkog jezika koje se održalo u Osnovnoj školi Poličnik, sudjelovalo je 27 natjecatelja, učenika osmih razreda iz 15 osnovnih škola, devet škola iz Zadra te iz Benkovca, Privlake, Bibinja, Gračaca, Pakoštana i Poličnika. Natjecatelji su u Poličnik došli u pratnji 15 mentora.
– Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti učenike i njihove mentore koji su svojim radom i iskazanim znanjem osigurali pravo sudjelovanja na županijskoj razini natjecanja. Želim vam ugodan boravak u našoj sredini, a naša je zadaća pomoći vam kako biste odlazeći iz Poličnika u svoje sredine ponijeli najljepše dojmove i kako biste nam se opet vratili, poručio je domaćin Nediljko Stanić, ravnatelj OŠ Poličnik, zaželjevši natjecateljima ugodan boravak i uspjeh na ovogodišnjem županijskom natjecanju.
– Govoriti strani jezik, izuzetno je bogatstvo i velika prednost u životu. Za učenje stranog jezika treba truda, a vaši profesori ulažu puno truda da bi vas naučili. Vjerujem da ćete ostvariti dobre rezultate te da će neki od vas dobiti poziv i za državno natjecanje, zaželio je Stanić te je sve natjecatelje i mentore nakon natjecanja pozvao na prigodni domjenak.
Natjecanje se odvijalo na dvije razine, odnosno za učenike koji su živjeli više od godinu dana u državi ili regiji njemačkog govornog područja i za učenike koji to nisu.
– Kako je njemački jezik isključivo izborni predmet za koji ste se odlučili u četvrtom razredu, posebno nam je zadovoljstvo pozdraviti sve vas koji ste uložili dosta truda i napora kako biste savladali prepreke na putu do ovog natjecanja, u uvodnom slovu rekla je prof. Marina Bais iz zadarske OŠ Krune Krstića u Arbanasima, predsjednica Povjerenstva natjecanja.
– Odluka da krenete na ovo natjecanje i poteškoće koje ste morali na tom putu savladati čine vas pobjednicima. Morate biti ponosni bez obzira na rezultate.
Zahvaljujem mentorima na entuzijazmu i stručnosti kojima svojim učenicima prenose zanimanje za njemački jezik, naglasila je Bais.
Kako se županijske ljestvice smatraju privremenima sve dok ih državno povjerenstvo ne potvrdi objavljivanjem konačne objedinjene državne ljestvice poretka, rezultati iz Poličnika bit će objavljeni za 15-ak dana.