Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Eko – etno moda od recikliranih materijala (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

01.03.2013. 23:00
Eko – etno moda od recikliranih materijala (FOTOGALERIJA)

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U Kazalištu lutaka Zadar otvorena je jučer izložba likovnih radova učenika osnovnih škola Zadarske županije “Lik 2013.” Na izložbi koja ostaje otvorena do 5. ožujka predstavljeno je 35 uradaka iz osnovnih i 2 iz srednjih škola, a petnaest od njih predloženo je za državnu razinu.
Županijsko natjecanje provelo je povjerenstvu u sastavu Ljubica Duić, Emina Mijatović, Josipa Čačić Orlović, Natali Miletić i Jelena Stošić, a izložene radove birali su između 84 uratka iz 13 osnovnih i jedne srednje škole.
Tema poticaj za učenike osnovnih škola bila je Eko etno moda, a cilj je bio razviti kreativnost, interes za istraživački rad te samostalnost u planiranju i realiziranju uratka i to u kombiniranoj oblikovnoj tehnici.
– Cilj natjecanja je razvijati svijest o važnosti očuvanja eko sustava, etno baštine, vode, reciklaže i alternativne energije. Ključni pojmovi su modni dizajn i rekompozicija. Učenici su kombiniranjem tradicionalnih etno oblika i boja s modernim dizajnom odjeće uz rekomponiranje raznih otpadnih materijala i oblika i recikliranim materijalima stvorili svoje modne kreacije, pojasnila je Ljubica Duić iz OŠ Petra Preradovića koja već godinama ugošćuje županijsko likovno natjecanje.
Izložbu je otvorila Anita Mijić, savjetnica iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije.