Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Restoran “Niko” proslavio 50. rođendan (FOTOGALERIJA)

Autor: Vanja Mirčeta

01.03.2013. 23:00
Restoran “Niko” proslavio 50. rođendan (FOTOGALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Posebno dirljiv trenutak bio je govor supruge pokojnog Nike Pavina, Erikove 86-godišnje majke Mimice koja nije skrivala ponos radom svoga sina, nevjeste te svojih, kako je rekla, prekrasnih unuka, koja je u jednom trenutku pred portretom svoga supruga i zaplesala sa sinom


Uz otkrivanje portreta Nike Pavina umjetnika Pere Kneževića te dodjelu posebnih plaketa-zahvalnica svakom od 50 kumova restorana, te dodjelu zlatnika i Povelje Grada Zadra od strane gradonačelnika Zvonimira Vrančića vlasniku Eriku Pavinu u svečanom, veselom i ugodnom okruženju obnovile su se uspomene na pola stoljeća postojanja najpoznatijeg restorana u Zadru na Puntamici, restorana “Niko”.
– Za mene i moju obitelj ova obljetnica znači puno, jer je ona pokazatelj koliko je rada i truda uloženo u ovaj posao. Iako težak, ovaj posao nam je uvijek bio zadovoljstvo, pogotovo jer smo opet vidjeli sve ove dobre ljude koji su nam se pridružili i veselili se skupa s nama. To što nam se uvijek iznova vraćaju znak je da smo dobro odradili posao kao što su oni dobro odabrali dolazak k nama, jer nas cijene i vole. Stoga im zahvaljujem svima od srca. Tajna uspjeha rada restorana leži i u činjenici što smo uspjeli napraviti jedan “dnevni boravak” za sve Zadrane. Naime, mi tu sjedimo, gledamo grad, more, a uz sve to još dobro jedemo, pijemo i družimo se. To je naš drugi dom, svim našim Zadranima koji nas cijene i vole i koje mi jednako cijenimo i volimo, istaknuo je Erik Pavin.
U čast ove velike i važne obljetnice kako za obitelj Pavin tako i za grad Zadar ove večeri za stolovima smo mogli vidjeti brojne goste iz javnog života grada, političare, gospodarstvenike, liječnike, pjevače, itd. Svojim dolaskom svečanost su uveličali Vjekoslav Surać, dr. Ante Visković, Giuseppe Pino Gjergja, Rikardo Perković, Zorica Kondža i Joško Banov, Mladen Grdović, Bepo Matešić, dr. Nikša Milić, Davor Pekota, Željko Dilber, Božidar Kalmeta, Zvonimir Vrančić, Dražen Grgurović, Darko Kasap, Zvonko Šupe, Tomislav Ćurko, Tomislav Horvatinčić te mnogi drugi. U glazbenom dijelu goste su zabavljali klape Šufit, Bonaca, Intrade i Niko te Zorica Kondža, Joško Banov, Mladen Grdović, Davor Pekota i Bepo Matešić.