Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stipe Žunić želi prvu medalju

01.03.2017. 23:00
Stipe Žunić želi prvu medalju


Od danas do nedjelje 3. ožujka u Beogradu (Srbija) održavat će se Europsko dvoransko prvenstvo u atletici. Jedan od osam hrvatskih predstavnika na ovom natjecanju bit će zadarski olimpijac Stipe Žunić koji s velikim nadama očekuje nastup u bacanju kugle. Prošle subote u beogradskoj Kombank areni, u kojoj će se i održati EP, odrađena je “generalna proba”, odnosno Prvenstvo Balkana. Na tom je natjecanju Žunić potvrdio odličnu formu te je s daljinom 20,77 m osvojio prvo mjesto. Riječ je o trenutačno šestom rezultatu u Europi i devetom u svijetu s kojim se nekadašnji član AŠK Zadar svrstava među kandidate za medalju na EP-u. Žunićev rezultat od prije šest dana je i novi rekord Balkanijade.
– S obzirom na to da sam na natjecanje došao praktički iz aviona nisam znao što mogu očekivati. Nismo stoga htjeli bacati nikakvu “ludu” daljinu, već nam je Balkanijada poslužila kao priprema za Europsko prvenstvo – rekao je Žunić koji je prije dvije godine na dvoranskom EP-u u Pragu bio sedmi. I tada su ambicije bile velike, posebno nakon što je u kvalifikacijama imao drugi rezultat s obećavajućih 20,67 m. Stoga je sedmo mjesto u finalu (20,28 m) doživljeno kao malo razočaranje, a kao jedan od razloga Žunić je tada naveo probleme sa snom budući da je na natjecanje stigao iz SAD-a i nije imao potrebno vrijeme za adaptaciju na vremensku razliku. Ovaj put je drugačije i tjedan dana čini se dovoljnim za svladavanje “let laga”, desinkronizacije u organizmu nastale kao posljedica letenja zrakoplovom kroz vremenske zone.
– Dobro se osjećam. Ovaj tjedan nastojao sam iskoristiti što je moguće bolje kako bih na prvenstvu bio još bolji. Pun sam samopouzdanja i ne krijem, idem po medalju. Sve je ostvarenju tog cilja i podređeno – izjavio je Žunić za Radio Zadar.
Osim Žunića Hrvatsku će na EP u bacanju kugle predstavljati i Filip Mihaljević. Bacači kugle nastupit će u sutra (subota), kvalifikacije su na programu u 11, a finale u 19.20 sati.
 Od hrvatskih natjecatelja među kandidate za medalje svrstava se Ivan Horvat u skoku s motkom koji je prošli vikend u ovoj disciplini postavio novi hrvatski rekord (5,76). U muškoj konkurenciji još će na 60 m nastupiti Zvonimir Ivašković te na 100 m Mateo Ružić. Kod žena na 60 m s preponama nastupit će Ivana Lončarek dok će se Ana Šimić natjecati u skok u vis.