Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najbrži motor na svijetu napokon i u Zadru

Autor:

01.04.2009. 22:00
Najbrži motor na svijetu napokon i u Zadru

Foto: Sebastian GOVORČIN



U prodajnom salonu Trofej Auta zadarskog predstavnika Yamahe jučer je predstavljen novi Yamahin proizvod, motor R1. Radi se o prvom predstavljanju ovog motora u Hrvatskoj, a osim u Zadru događaj je organiziran i u drugim gradovima Hrvatske.
– Motoristi su ljudi koji se vole okupljati. Mi svake godine organiziramo druženje uz roštilj i piće. S našim motoristima nemamo isključivo odnos prodavač – kupac, nego je to jedan prijateljski odnos koji želimo stalno razvijati, rekao je vlasnik Trofej auta Marko Mitrović.
Jučerašnjem predstavljanju prisustvovalo je nekoliko desetaka vatrenih zaljubljenika u motore, između ostalog članovi moto skupina Beštije i Plavi anđeli. Oni su cijelom događaju dali dodatan štimung izvođenjem raznih spektakularnih vratolomija na svojim ljubimcima i tako privlačili pomalo zavidne poglede vozača običnih automobila. Inače, Yamahin R1 glavni razlog zbog čega je organizirano druženje je jer se reklamira kao najbrži motor na svijetu. Maksimalnu brzinu koju može dosegnuti je 300 kilometara na sat, a do sto kilometara dolazi za samo dvije do tri sekunde.