Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zbog preprodaje 4,3 kg “trave” trojica u pritvoru, jedan na slobodi

Autor: Suzana Bandić

01.04.2010. 22:00
Zbog preprodaje 4,3 kg “trave” trojica u pritvoru, jedan na slobodi

Foto: Zvonko KUCELIN



Pino Jelenković, Dino Nikpalj, Mauricio Stipčević i Marko Morić zatečeni su u trenutku dok su vagali i prepakiravali 4,3 kilograma “trave”. U spavaćoj sobi Nikpaljeve kuće u Arbanasima policija je pronašla i 12 tisuća kuna, za koje se vjeruje da su od prodaje, vrećice za prepakiravanje te dvije vage


Zbog posjeda u cilju daljnje preprodaje 4,3 kilograma marihuane vrijedne 200 tisuća kuna zadarski policajci Odjela kriminaliteta droga jučer su u Arbanasima uhitili trojicu Zadrana, Pina Jelenkovića (27), Dina Nikpalja (27), Mauricia Stipčevića (47) te Marka Morića (32) iz Zagreba.
Nakon višesatne prismotre policajci su temeljem naloga istražnog suca upali u stan obiteljske kuće Dina Nikpalja gdje su s njim zatekli i ostalu trojicu.
Nakon dovršene kriminalističke istrage jučer su sva četvorica uz kaznenu prijavu zbog posjedovanja opojne droge u cilju daljnje preprodaje privedena Milanu Pečini, dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.
Kako je riječ o najvećoj zapljeni marihuane od početka ove godine, policija je jučer sazvala izvanrednu konferenciju za novinare s koje su izvijestili o uhićenju četvorice dilera zatečenih u trenutku dok su marihuanu vagali i prepakiravali u manje paketiće zbog prodaje na zadarskom narko tržištu.
– Osobe su zatečene za vrijeme vaganja i prepakiranja marihuane, a u stanu je pronađeno i 12 tisuća kuna za koje vjerujemo da su od prodaje marihuane te jedna digitalna i jedna rastezljiva vaga – kazao je Ivan Gambiraža, zamjenik načelnika PU zadarske dodavši kako je akcija trajala satima, no da se trud isplatio, s obzirom da je okončana uspješno.
Na novinarsko pitanje sumnja li se da je zaplijenjenu “travu” na Jelenkovićevu adresu dopremio Zagrepčanin Morić, odgovorio je Ante Lučić, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga zadarske policije istaknuvši kako još uvijek nisu dovršene sve aktivnosti vezane za ovaj slučaj.
– Još utvrđujemo odakle je marihuana stigla na zadarsko tržište, no vjerujemo da nije uzgojena na zadarskom području – kazao je Lučić. Gambiraža je dodao kako su sva četiri uhićena otprije poznati policiji zbog istih kaznenih djela, a jedan od njih i zbog teške krađe.
Inače, Pino Jelenković brat je Domagoja Jelenkovića koji je prije dvije godine zbog preprodaje 594,15 grama heroina s još dvojicom osuđen na 4,8 godina zatvora.


 OD POČETKA GODINE UHIĆENO 35 OSOBA




Nakon što su pretprošle godine zadarski policajci zaplijenili oko pet kilograma marihuane, ovo je druga po količini zapljena u posljednje dvije godine. U prva tri mjeseca ove godine osim akcije “Zadar4” koja je okončana u Zagrebu uhićenjem dvojice dilera kod kojih je pronađeno 762 grama kokaina i 842 grama hašiša, zadarska je policija zbog zloporabe opojnih droga uhitila ukupno 35 osoba, od kojih 32 zbog posjeda, a troje zbog preprodaje. Veliki uspjeh zadarske policije je i akcija “Zadar2” u kojoj je prošle godine “palo” 2,5 kilograma heroina i pola kilograma kokaina.


 STIPČEVIĆ PUŠTEN, OSTALI U PRITVORU


Sva četvorica osumnjičenika jučer su pred istražnim sucem Županijskog suda u Zadru Milanom Pečinom iznijeli svoje obrane. Nakon saslušanja sudac Pečina trojicu je zadržao u pritvoru, dok je jednoga pustio na slobodu.
– Trojici osumnjičenika određen je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti od ponavljanja djela, dok je četvrti pušten jer za njegovo zadržavanje nije bilo osnova – kratko je svoju odluku komentirao sudac Pečina dodavši kako se istraga u ovom slučaju nastavlja.
Neslužbeno, međutim, doznajemo kako su iza rešetaka zadržani Jelenković, Nikpalj i Morić, a Stipčević, koji se na Nikpaljevoj adresi u trenutku policijskog upada našao jer je, navodno, svratio kupiti jedan joint za osobnu uporabu, pušten te će do okončanja istrage i eventualnog podizanja optužnice ostati na slobodi.