Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kosor: HDZ-u ne može pomoći ni dragi Bog

01.04.2011. 22:00
Kosor: HDZ-u ne može pomoći ni dragi Bog


Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor posjetio je danas štand njegove stranke na Narodnom trgu u Zadru. Povod je HSLS-ova akcija 100 štandova u 100 hrvatskih gradova na kojima se prikupljaju potpisi za peticiju kojom se želi stimulirati zapošljavanje u Hrvatskoj. Kosor je rekao da se radi o korisnoj peticiji, usmjerenoj prema mladim ljudima. Po Kosoru, razlog tome što mladi nemaju velike prilike za zapošljavanje leži u prevelikim porezima i davanjima. HSLS želi da u prvoj godini rada svi zaposlenici budu oslobođeni poreza i davanja. Međutim,  ta akcija najmanje je zanimala okupljene zadarske novinare. Što više, sam Kosor je rekao da je dodatni razlog njegove posjete Zadru osnivanje ogranka u Privlaci i obnova HSLS-a u Biogradu na moru.
Kosor je rekao da još nije definitivno odlučeno hoće li Dražen Budiša biti nositelj HSLS-ove liste u 9. izbornoj jedinici. No Kosor je rekao da će on to predloćiti 16. travnja na sjednici glavnog odbora stranke. Darinko Kosor je uvjeren da će HSLS u 9. izbornoj jedinici imati kandidata koji će sigurno proći u Sabor. Isto tako, još se nezna hoće li HSLS-u pristupiti guverner HNB-a Željko Rohatinski s kojim su, priznaje i Kosor, obavljeni razgovori.
Na pitanje je li HSLS zapravo rezervna stranka HDZ-a, jer je navodno Kosor izjavio da nikako neće koalirati s lijevim SDP-om, Kosor je odgovorio suprotno.
– Ja sam rekao upravo suprotno. Poslije izbora nećemo sigurno koalirati s HDZ-om. Tako vam glasi ispravak netočnog navoda. Da li ćemo surađivati s nekom drugom strankom nakon izbora ovisit će o programu i želji da se stvarno provode reforme u hrvatskom društvu. Ponavljam,  s HDZ-om i HSS-om nećemo sigurno, rekao je Kosor.
Kosor dodaje da je sad već izvjesno da Hrvatska u lipnju neće završiti pregovore s EU. Po njemu, pregovori će se završiti 21. rujna, pa se stoga očekuje da će parlamentarni izbori biti tek krajem studenog. Na tim izborima, kaže Kosor, HDZ-u više neće pomoći ni dragi Bog, pa im je uzaludan posao oko prekrajanja izbornih jedinica. Kosor dodaje da je bilo hrvatskog naroda isto onakvo kakvo je bilo prije 10 godina, kad je HDZ izgubio izbore.