Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Miodrag Lacić pušten iz pritvora

01.04.2011. 22:00
Miodrag Lacić pušten iz pritvora


Lacić, Pavlović i Romac, osumnjičenici za sumnjivo poslovanje između zadarskog riboprerađivača i koprivničke Podravke, pušteni su jučer iz pritvora jer su ispitani svi svjedoci. Daljnji tijek postupka pratit će sa slobode


Miodrag Lacić, direktor zadarske Adrije pušten je jučer iz varaždinskog pritvora, a zajedno s njim na slobodu su izašli i financijski direktor Josip Pavlović te Saša Romac, bivši član Uprave Podravke, koji je bio zadužen za suradnju s Adrijom. Njima je, naime, istražni sudac varaždinskog suda Igor Pavlic 21. ožujka nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a kako su svi oni već ispitani, trojica osumnjičenika zbog zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na to kazneno djelo, puštena su na slobodu.
– Zahvaljujući brzom i efikasnom radu suda u osam dana ispitani su svi svjedoci te su tako ispunjeni uvjeti za ukidanje pritvora. Predstoji još dosta posla počevši od knjigovodstveno-financijskog vještačanja pa nadalje, ali će moj klijent, kao i druga dvojica osumnjičenika, u istom postupku daljnji tijek postupka pratiti sa slobode – kratko je komentirao Rajko Mlinarić, zagrebački odvjetnik kojeg je angažirao drugoosumnjičeni Pavlović, a isto je potvrdio i Branimir Zorica, odvjetnik Miodraga Lacića.
Koprivnička policija je zbog istih kaznenih djela provodeći akciju “Menager” osim Lacića, Pavlovića i Romca prijavila i Tinu Perić, direktoricu Lacićeve tvrtke “Dalmacija riba” sa sjedištem u Drnišu, no ona je nakon saslušanja 20. ožujka, puštena na slobodu. Temeljem policijske prijave varaždinsko je odvjetništvo protiv svih četvoro podiglo optužnicu kojom Romca, Pavlovića i Perićevu, tereti da su tijekom 2008. i 2009. godine na Lacićev poticaj, dogovorili i sklopili ugovor o uslugama zamrzavanja i skladištenja ribe temeljem kojeg su Podravku oštetili za gotovo 17 milijuna kuna. Romca i Lacića optužnicom se tereti i da su fiktivnim ugovorima između Adrije i tvrtke u Češkoj, kojoj je Romac 50-postotni vlasnik, oštetili Adriju za 92.500 eura, a uz navedeno, Romca se sumnjiči i za fiktivne ugovore između Podravkine tvrtke kćeri u Poljskoj i svoje tvrtke u Češkoj, kojim je tvrtki i sebi osigurao protupravnu imovinsku korist od 40.000 eura.