Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Udruga veterana vojne policije Zadarske županije

01.04.2011. 22:00
Udruga veterana vojne policije Zadarske županije


Od sredine prošlog mjeseca u Zadru djeluje još jedna udruga proizašla iz Domovinskog rata. Točnije, 13. ožujka osnovana je Udruga veterana vojne policije Zadarske županije. Za predsjednika je izabran Josip Adžić koji je, između ostalih ciljeva i zadaća udruge, istaknuo očuvanje spomena na poginule i umrle pripadnike vojne policije te organiziranje i sudjelovanje u obilježavanjima značajnih datuma i obljetnica u Domovinskom ratu.
– Kroz našu postrojbu prošlo je preko 550 vojnih policajaca koji su bili nadležni za cijeli prostor Zadarske županije. Postrojba je sudjelovala u svim oslobodilačkim operacijama, sve do operacije Maestral u BiH. Međutim, s točnim podacima i ratnim putem ćemo se predstaviti zadarskoj javnosti kada nam stignu službeni dokumenti iz Hrvatske vojske, rekao je Adžić.
Dopredsjednik udruge Zrinko Ceranja rekao je da je u Domovinskom ratu poginulo 5 pripadnika vojne policije sa zadarskog područja. To su: Neven Mikulić, Nikica Mikulić, Nikola Maruna, Mladen Strenja i Željko Kamber. Ranjena su 32 vojna policajca, a u međuvremenu su preminula i 4 pripadnika postrojbe gardijske vojne policije.