Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Župan: Grad nije odgovoran za poteze Turističke zajednice

01.04.2011. 22:00
Župan: Grad nije odgovoran za poteze Turističke zajednice


Veroniki Gluhač, pretposljednja, toliko dugo očekivana plaća “sjela” je na račun jučer poslijepodne oko 17 sati


Nakon niza učestalih napisa o neisplati plaća u Turističkoj zajednici Grada Obrovca, reagirao je i gradonačelnik Ante Župan. Župan naglašava da Grad Obrovac nikako nije kriv za nenamjensko trošenje sredstava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i da nema ingerencije nad Turističkom zajednicom.
– Turistička zajednica Grada Obrovca ima svoju hijerarhiju i za poteze njenog rukovodstva Grad ne može biti odgovoran. Štoviše, prema mojim saznanjima obveze prema djelatnicima su podmirene u cijelosti, rekao je ukratko gradonačelnik Ante Župan.
Dobri poznavatelji prilika u Obrovcu teško bi se složili s ovim gradonačelnikovim riječima. Naime, kada je izbila afera zbog toga što je v.d. direktorica TZ Obrovca Đurđica Roupec nenamjenski potrošila 115,119.86 kuna Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, namijenjenih za plaće i obveze Veronike Gluhač i još petorici radnika, Roupecova je ignorirala novinarske pozive za objašnjenjem. Učinila je to na intervenciju samog gradonačelnik Župana koji je pokušao opravdati svoju koalicijsku partnericu riječima kako TZ Obrovca ne može naplatiti svoja potraživanja te da ima problem s likvidnošću.
Prema riječima Veronike Gluhač, pretposljednja, toliko dugo očekivana plaća sjela je na njen račun jučer poslijepodne oko 17 sati.