Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pažani nemaju interesa za LAG-ove

01.04.2012. 22:00
Pažani nemaju interesa za LAG-ove


Zadarska županija je jedna od najbolje premreženih u Hrvatskoj što se tiče Lokalnih akcijskih grupa (LAG). LAG-ovi su osnovani, napravljen je najveći dio posla, ali sada slijedi pravi posao. On imaju važnu ulogu u ruralnom i regionalnom razvoju i korištenju sredstava iz strukturnih fondova EU, rekla je voditeljica projekta.
Lokalni razvoj – Lika/Dalmatinsko zaleđe iz UNDP-a Ivana Laginja na predstavljanju LAG-ova Zadarske županije, koje je održano u velikoj vijećnici Zadarske županije u sklopu ovogodišnjih Dana Zadarske županije.
U Zadarskoj županiji osnovana su dva i završava se osnivanje trećeg LAG-a: Laura, Bura i Mareta. Pokrivene su sve jedinice lokalne samouprave osim onih s Paga gdje nisu iskazali interes za sudjelovanjem, kako je rekao pročelnik za poljoprivredu Zadarske županije Danijel Segarić.
LAG Mareta prostire se na području osam jedinica lokalne samouprave. Cijelo njegovo područje gravitira gradu Zadru, koji se nalazi u granicama LAG-a sa svojim naseljima. LAG Laura nalazi se na površini od 1.049,61 kilometara četvornih koje naseljava 43.777 stanovnika, a LAG Bura na površini od 1.312,63 četvornih kilometara s 25.938 stanovnika.