Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Poljaković se očitovao pred Stegovnim povjerenstvom

Autor: Valentina Mlađen

01.04.2013. 22:00
Poljaković se očitovao pred Stegovnim povjerenstvom

Foto: Vedran SITNICA



Na Veliki četvrtak, u prisustvu svog odvjetnika Darija Čehića suspendirani profesor zadarskog Sveučilišta, Ivan Poljaković, dao je izjavu Stegovnom povjerenstvu Sveučilišta u Zadru, prenosi portal Katolik.hr. Profesor Poljaković suspendiran je prije pet mjeseci odlukom rektora prof. dr. sc. Ante Uglešića, zbog “teške povrede radne dužnosti”, “ne uvažavanja različitosti” i “narušavanja ugleda Sveučilišta” nakon što je u crkvi sv. Dimitrija održao predavanje o zdravstvenom odgoju i rodnoj ideologiji zbog kojeg je prozvan za širenje homofobnih izjava.
Odvjetnik Čehić zatražio je da se stegovni postupak obustavi zbog, kako je naveo, niza proceduralnih pogrešaka pri njegovu pokretanju, dok je Poljaković sve optužbe odbacio kao neutemeljene na početku izlaganja, prenosi portal. Uz svoju izjavu kao dokaze priložio je i otvoreno pismo Ante Glibote, redovnog člana Europske akademije znanosti, umjetnosti i literature rektoru Uglešiću, peticiju s više od 200 potpisa znanstvenika koji traže ukidanje suspenzije te dva novinska članka koje je rektor Uglešić priložio protiv Poljakovića.
Poljaković je portalu, također izjavio kako se radi o montiranom procesu kojim je rektor nanio veliku štetu ugledu Sveučilišta te da se nada da će se to ipak sada zaboraviti i da će se Sveučilište okrenuti važnijim stvarima, kao što je vršenje pritiska na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da povuče Pravilnik o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja.
Povjerenstvo će svoju odluku donijeti nakon savjetovanja s odvjetnikom.