Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Magić izbačen iz HDZ-a prije prosvjeda u Šibeniku?

01.05.2011. 22:00
Magić izbačen iz HDZ-a prije prosvjeda u Šibeniku?


Još uvijek ne znam zašto sam izbačen iz HDZ-a, stranke koju sam osnivao na Pašmanu početkom devedesetih. Nakon prosvjeda ribara u Šibeniku dobio sam usmenu obavijest od predsjednika Općinskog odbora HDZ-a ujedno i načelnika Općine Pašman Nedjeljka Medića da sam izbačen, kaže bivši pašmanski HDZ-ovac i dopredsjednik dalmatinske ribarske udruge «Naše more» Karlo Magić.
Karlo Magić se kao predstavnik ribara eksponirao na brojnim ribarskim prosvjedima. Na razgovorima s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem zastupao je ribare koji su uporno tražili ostavku državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića.
Razlog zašto je Magić izbačen iz HDZ-a nismo mogli dobiti od Medića. Tajnica u Općini Pašman blokirala je pozive prema njemu uz opravdanje kako je načelnik, odnosno predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, zauzet radom sa strankama. Nešto o samom slučaju rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Željko Lončar:
– Prema mojim saznanjima Medić i još njih nekolicina su izbačeni su iz stranke još prije dvadesetak dana tako da to nema veze s blokadom luke u Šibeniku. Ne znam razloge izbacivanja, to je stvar Općinskog odbora koji će o tome izvijestiti Županijski. Mogu samo kazati da ni sa županijske razine niti iz središnjice nije došao zahtjev za izbacivanjem.