Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Željeli pobjedu više od Splićana

01.05.2011. 22:00
Željeli pobjedu više od Splićana


Svaka pobjeda u  Ligi za prvaka je za Puntamičane nastavak sezone koja  će se dugo pamtiti. Nakon Cibone, Zaboka, Alkara, savladan je i Split koji nije imao  nikakve šanse pored raspoloženih igrača Borik-Puntamike. Ivan Mikulić odigrao je  solidno svoju rolu te je pokazao da se uspješno vraća u  formu nakon mjesec dana izbivanja s parketa.
– Rezultat ne govori da je  bila tako lagana utakmica, no  Split je objektivno pružio manji otpor od očekivanog. Mi  smo ušli motivirano, sa željom  da uzmemo četvrtu pobjedu i  kako je utakmica odmicala,  sve smo bili bliže tomu. Pokazali smo našu prepoznatljivu agresivnost, igrali smo  odlično u oba smjera te su i  igrači s klupe dali svoj maksimum.
Pozicija na ljestvici još ukazuje da ste u borbi čak i za  doigravanje.
– Da nam je netko ponudio  četiri pobjede prije početka  ove lige, rekao bih mu da sanja. Tako da smo itekako prezadovoljni samo s tom činjenicom. Doigravanje nam nije  cilj iako će to naša pozicija na  ljestvici možda sugerirati. Idemo iz utakmice u utakmicu,  pokušat ćemo skupiti što više  pobjede, a na kraju ćemo vidjeti gdje smo i što smo. Da ne  napravimo više ništa do posljednjeg kola, ne bi pokvarilo  odličan dojam koji smo dosad  ostavili.
Kapetan Marino Jurjević  uz pobjedu je najviše zadovoljan pristupom svojih suigrača.
– Imali smo odličan pristup,  motivirano smo ušli u utakmici. Željeli smo više od Splita  ovu pobjedu te smo zato pokazali veliku agresivnost i čvrstu obranu. Gosti su nam zabili  ispod 60 poena, što potvrđuje  naš dobar posao, a jedino je  malo žal što su nam iz stroja  izbačeni Petani i Mrkić.
Protiv Zagreba sutra će vam  sigurno nedostajati u rotaciji.
– Svaki igrač nam je iznimno  bitan, pogotovo za naš sustav  igre u kojem igramo obranu s  visokim utroškom energije. Izgled da ćemo morati bez njih  na Zagreb, no dobit će priliku  ovi koji su manje igrali. Ne  očekujemo ništa posebno protiv Zagrebaša koji su apsolutni  favoriti, no isto tako mogu  obećati veliku borbu s naše  strane – zaključio je Jurjević.