Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Španjolski autori u izvedbi mladih nada

01.05.2012. 22:00
Španjolski autori u izvedbi mladih nada


Iz Ciklusa mladi zadarski glazbenici Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru u nedjelju navečer Zadranima se predstavila mlada mezosopranistica Ivanica Vunić. Radi se o još jednoj mladoj talentiranoj zadarskoj pjevačkoj nadi koja je svoje prvo glazbeno obrazovanje stekla u srednjoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa – toretski smjer solo pjevanje kod profesora Marija Petanija.
Godine 1998. upisala je Umjetničku akademiju u Splitu, smjer Glazbena kultura i solo pjevanje u srednjoj glazbenoj školi “Josip Hatze”, tri godine kasnije upisala je solo pjevanje na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković”, a 2005. godine prešla na Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, područni odsjek Rijeka gdje je diplomirala u klasi prof. Zdenke Žabčić-Hesky. U svojoj dosadašnjoj karijeri u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci nastupala je u brojnim operama tumačeći često glazbeno zahtjevne uloge.
Osim ove mlade mezosopranistice na koncertu su nastupili i sopranistica Angela Nujić rođena u Kiseljaku, te riječki pijanist Filip Fak.
U Zadru su izvodili repertoar španjolskih autora među kojima se svakako ističu skladbe: “El Majo Timido”, “El paño moruno”, Con qué le lavaré”, De los álamos vengo, madre”, Asturiana”, “Polo”, “Del cabello más sutil”, Coplas de curro dulce” i ” Las Currutacas modestas”.
Slijedeći koncert u organizaciji HNK Zadar održat će se u petak, 11. svibnja u Katedrali Svete Stošije kada će nastupiti orguljaši Pavao Mašić i Ante Knešaurek s koncertom “100 % Bach”.